Yeni Yıl

15 Haziran 2009 Pazartesi

















Blogumuzda zaman zaman farklı konulara da değinmek istiyoruz.Bunları yazmamdaki neden eğer siz de böyle uğraşlardan keyif alıyorsanız, tariflerimizin yanında bu tarz yeniliklerle belki benim diğer bloglardan edindiğim bilgileri ve uyguladığımda aldığım keyfi bende sizlere yaşatabilirim. Çok zevk alarak yaptığım işlerden hem bahsetmek hem onların resimlerini burda sizlere sunmak en büyük isteğim.
Eminim sizin de benim gibi yoğun iş temposunda ev gelip de severek yaptığınız işler vardır. Hadi o zaman paylaşmaya başlayalım...

Bunlar bazen bir bluz veya etek dikimi, bazen nakış yapılmış bir örtü , bazen bir yerde görüp de beğendiğim bir eşyadan esinlenerek yapılan boyama işi, eşimle birlikte yaptığımız duvar kağıdı uygulaması, daha çok Derya'nın yaptığı güzel takılar veya rengarenk kırkyama yatak örtüsü, nevresim olabiliyor...Canan'ın minicik biblolara uyguladığı oje boyaması vs. daha neler neler...

Keyif alarak yaptığımız işlerden birisi de evimizdeki kullanım alanlarını daha iyi hale getirmek için yaptığımız düzenlemeler, tadilatlar gibi işlerdir.Yapılınca da içimizi rahatlatır ve bize çok huzur verir.Biz de bir ucundan başlayarak yıllardır yapamadığımız düzenlemeleri nihayet yaptık, çok yorulduk ama bizim de içimize sindi.Triplex olan müstakil ve küçücük bahçeli evimizde bizim yıllardır üst katlara sığdıramadığımız eşyaların kahrını bodrum katı çekiyordu.Biz arada bir burayı düzenlemeye çalışsak da ne tam düzenlenmiş oluyordu ne de bir işe yarıyordu.
Bu bahar bu işi halletmeye karar verdik ve işe tüm bodrumdaki eşyaları boşaltmakla başladık. Dışarda durabilecekleri bahçeye, diğerlerini de merdiven boşluğu ve salona istif ettik. Aman Allahım ne çok da eşya saklamışız (bir ara bütün eşyalar sanki üzerime geliyor gibi hisettim)
İlk iş laminat parkecilerden zemin döşemesi için randevu aldık.Tüm duvarları beyaza boyadık, boya işi bitince parkeciler zemini hallettiler, biz bu arada hangi eşyayı en iyi şekilde nereye koyarız hesapları yaptık, dolapları ölçtük biçtik ve herşeyi gruplandırarak bir kısmını kutuladık, baba yadigarı ayakkabılık ve eski ama bir çoğundan çok sağlam iki gardrobumuzun menteşe, kapı ve anahtar gibi yıpranmış yerlerini tamir ettik. Daha çok kullanım alanı yaratmak için ilave raflar satın aldık.Rafları şirin çiçekli yapışkan folyolarla kapladık.Elimizde olan ordan oraya gezen birkaç sepeti de evdeki kumaşlarla kapladık ve bunları kışlık atkılar, bereler, eldivenler, şallar ve çoraplar için değerlendirdik. Çok miktarda alınan yapışkan folyo ile ayakkabılığın üstü de kaplandı ve bakliyat kavanozlarına ayrıldı.Alt raflarına ise kutuları içinde ayakkabılar yerleştirildi.
Gardroplar ise yorganlara, yine bir türlü elden çıkartamadığımız yer yatağına, yastıklara, yatak örtüleri, battaniyeler ve kışlık giysilere ayrıldı.Daha önce geniş bir duvarı işgal eden derin dondurucu ve çamaşır makinası daha dar bir duvar önüne taşındı Aydınlatıcı olarak, önceden klasik sarkan ampul, yerini tavana yapışık bir aydınlatıcıya bıraktı.Bu alanın dışında bir küçük bölmeye de bizim bahçe mobilyalarımızı, eşime ait alet ve boya kutularının bulunduğu çelik rafı ve benim dikiş nakış ve kumaş malzemelerimin bulunduğu büyük karton kutuları v.s. koyduk (daha bu malzemeler de kendi içlerinde gruplandırılacaklar).


Bütün bunları sadece hafta sonları yaparken hafta içi işten eve gelince çamaşırlar yıkandı, durmadan ütüleri yapıldı ve kışlık yazlık kullanımlarına göre istiflendi.Artan boyalarla mutfak da boyanarak evin genel temizliği de bitirilmiş oldu.Biz çok yorulduk ama kendi emeklerimizle de yaptıklarımız çok hoşumuza gitti. Huzur geldi.Bodrum penceresine tülünü takarken bir de nazar boncuğu iliştirmek istedim gülümseyerek...










Burada dekorasyonla ilgili fikirlerinden çok faydalandığım ve çok severek takip ettiğim birkaç bloğu size bahsetmeden geçemeyeceğim.Hepsine de çok teşekkür ediyorum...
http://hobilerle.blogspot.com/
http://ustagiremez.blogspot.com/
http://benkonusuyorum.blogspot.com/
http://decorology.blogspot.com/
http://thedecodetective.blogspot.com/
ve daha birçok blog...






















































10 yorum:

Unknown dedi ki...

ne güzel düzenlemişsin her yeri,birde ben fırsat bulabilsem...çok iş var çoookkk,elinize sağlık,sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Evet düzenledik ama bu arada biz de bittik:))Ama iyi oldu tabii,kafam rahat şimdi:)

ella dedi ki...

ne hoş, düzenleme yapmaktan gerçekten zevk almışsınız ve bu kadar güzel olmuş :) ben çok gözümden büyütürüm dolap düzenlemeyi ama başlayana kadar. başladım mı bir şekilde biter ve sonrasındaki duyduğum rahatlık dünyaya bedel :))

Stil Direktoru dedi ki...

Şekerim sana şeffaf ayakkabı kutularını önereceğim ben çok memnunun canım. Sevgiler

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Çok güzel olmuş.Sağlıkla güle güle oturun.Blogumu ilgiyle izlediginizi yazmışsınız.Çok teşekkür ederim.Sevgiler.Aida

lezzettabağı dedi ki...

Çok sağolun arkadaşlar,inanın bizde başlayana kadar gözümüzde çok büyütmüştük ama işler bitince aldığım keyif ve düzen huzuru hepsine değdi..

TAZE NANE dedi ki...

GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN,
KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN.
GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Inanilmaz bir tertip ve duzen :)) Ahh bir de dagilmasalar :) Size koaman sevgilerimi gonderiyorum burdan :)) Kandiliniz kutlu olsun, ve yureginizden gecen tum dualariniz kabul olsun :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Selam,
bence bir de şu vakumlu poşetlerden alsanız harika sonuçlar elde edersiniz, çok sık kullanmadıklarınızı mesela fazla yer tutmadan kaldırırsınız. ben çok faydasını gördüm sevgiler

Unknown dedi ki...

bu güzel eve ve bu düzenlemeye ayakkabim hangi kutuda arama derdine son www.seffafayakkabikutusu.com a-box

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı