Havalar ısınınca yakın akrabalarla kahvaltıda veya beş çayında buluşmalarımızda başlamış oldu. Sezonun açılışı da bizdeydi. Yeğenlerin çocuklarının hafta sonu kursları sabah saatinde olunca beş çayında buluşmaya karar verdik. Genel olarak hepimiz kilomuza dikkat ettiğimizden daha çok salata ve zeytinyağlı ağırlıklı bir mönü hazırladım ama yerken baktığımızda mönünün kilomuza katkıda bulunacak malzemelerden oluştuğunu gördük..Hiiiiç takmadık çünkü hepimiz (beyler hariç) bir şekilde eritmenin yolunun buluyoruuuz. Afiyet bal şeker olsun.
Mönüde bu sefer ilk defa denediğim ve tam not aldığım karamelli etimek tatlısı, Susamlı kısırım var.
Mönüde başka neler mi var?
Portakal aromalı Fıstıklı İrmik Tatlısı ( tarifi gelecek)
-Fıstıklı kuş üzümlü biber dolması (spesiyalim oldu artık)
Zeytinyağlı Baklalı Enginar (Urla'dan gelenler)
Girit mezesi ( giriz ezmemin farklı bir sunumu)
Karamelli Etimek Tatlısı (tarifi gelecek)
Mısırlı Patates Salatası ( yeğenim getirdi sağolsun)
Portakal aromalı irmik tatlısı
Ev yapımı Baklava ( Büyük ablam ve Kezban hanımın elllerine sağlık)
Muzlu Kivili tavuk göğsü( küçük ablam getirmiş ellerine sağlık)(ne yazıkki ikisinin de fotoğrafları yok)
Pazılı Peynirli Börek ( Tire'den gelen pazılarla yapıldı)
Şakşuka
Piyaz ( tahinli limonlu sos dökülmeden fotoyu çekmiştim)
0 yorum:
Yorum Gönder