Malzemeler : (büyük
diktörgen borcam ölçüsünde)
Ara kreması için:
5 su brd. süt
1 su brd. un
3 kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2,5 paket tuzsuz etimek
Karameli sos için:
1 su bardağı toz şeker
1 kutu sıvı krema (200ml.)
1 yemek kaşığı margarin
veya uğraşmayım diyenler hazır karamel sos kullanabilir.
Üzerini süslemek için:
Çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi
rendesi
Hazırlanışı :
Un, toz şeker ve sütü derin bir
tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte, sürekli karıştırarak
pişirin. İndirmeye yakın tereyağ, kremşanti ve vanilyayı ekleyip 3-5 dakaika çırpıcı ile
çırpın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Karamel için toz şekeri teflon bir
tavaya koyup, orta ateşte karamel rengi alana kadar şekeri yakın.
Rengi karamele dönünce ocaktan kenara
alın içine margarini ekleyin eriyince ocağa tekrar alıp kısık ateşteyken sıvı
kremayı ekleyip karıştırın. içinde şeker
kalıntıları eriyinceye kadar tutun..
Büyük boy bir borcamı su ile hafifçe
ıslatın. Tabanına ara kremasından yayın.
Etimekleri birer birer sıcak kremaya
batırarak borcama dizin yine az miktarda üzerine krema yayın.
Kremanın üzerine
karamelden gezdirin yine ikinci kat olarak aynı işlemi uygulayın etimeklerin
üzerine kalan kremayı yayın.
Üzerine kalan karameli ister şekilli ister
tamamını kaplayacak şekilde dökün. Hindistan cevizi ve kırılmış cevizle
süsleyin.
Üzerini streçleyin, Ilınıncaya kadar dışarıda sonra buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder