Yeni Yıl

6 Mayıs 2015 Çarşamba






Portakal Aromalı Fıstıklı İrmik Tatlısı
Malzemeler: ( büyük kek kalıbı ölçüsünde)
2 lt. süt
2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
2 su bard. irmik
1,5 su bard. toz şeker ( tadını kendinize göre ayarlayın)
2 yemek kaşığı kadar margarin
½  paket krem şanti
1 tatlı kaşığı vanillya
Üzeri için :
File fıstık ,  portakal dilimleri, vişne veya taneli bir reçel
Hazırlanışı:
-İrmik, şeker , süt, portakal suyu ve ince rendelenmiş kabukları tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.   
-Muhallebi  kıvamına gelince ocağın altı kısılır ve birkaç dakika daha tutulur bu esnada tabanına tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
-Ocaktan alınıp margarin ve krem şanti vanilya eklenerek mikserle 3 dakika kadar çırpılır.
-Kek kalıbı veya tek kişilik muffin kalıpların tabanı ıslatılır .
-İrmik tatlısı bunlara veya tek kalıba boşaltılıp kaşığın tersiyle arasında boşluk kalmaması için hafifçe bastırılır.
-Üzeri streçlenip ılınana kadar dışarda sonrasında dolapta bir gece bekletilir.


-Servis zamanı servis yapacağınız tabağa dikkatlice ters çevrilir etrafına yarım dilim portakal dizilir. 
-Üzerine de hayal gücünüzü kullanarak file fıstık reçel veya sevdiğiniz başka bir malzeme ile süslenir. 

Not: yazın dondurma eşliğinde nefis bir sunumu oluyor, tavsiye ederim..
Çilekle, muzla veya başka bir meyve ile deneyebilirsiniz. 



Benzer Yazılar:

  • Nevzine Tatlısı Nevzine Tatlısı Malzemeler: 2 yemek k. tereyağ (oda sıcaklığında) 2 yemek k. margarin   (oda sıcaklığında) 1 çay brd. sıvıyağ 1 adey yumurta 1 çay fincanı tahin 1 su bard irice çekilmiş ceviz 2 aket kabartma to… Read More
  • Gelin Tatlısı Keki için ; ·        4 adet yumurta ·        1 su bardağı şeker ·        1 su bardağı un ·   … Read More
  • Tahinli Cevizli Çıtır Rulolar Malzemeler:  3 adet hazır taze yufka İç Harcı için: 1 çay bard. tahin 1 su brd. toz şeker 1 çay bard. ayçiçek yağı 1 su bard orta incelikte çekilmiş ceviz Tarçın üzerine : pudra şekeri  Hazırlanışı:  S… Read More
  • Girit Baklavası Girit Baklavası Malzemeler: 1 paket baklava yufkası İç Harcı: Tatlı taze lor sıvı krema  1 kutu (200ml.) Pudra şekeri 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Şerbet için: 4 bardak şeker 4 bardak su yarım limon … Read More
  • Kokostar Pasta Malzemeler: Hazır kek taban kakaolu Kreması için: yarım litre süt 7 kaşık irmik 100 g. tereyağ 2 paket vanilya 1,5 su brd şeker 150 gr hindistan cevizi Pastanın üzeri için:  1/2 paket kutu krema 2 paket sütlü çi… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı