Yeni Yıl

6 Mayıs 2015 Çarşamba






Portakal Aromalı Fıstıklı İrmik Tatlısı
Malzemeler: ( büyük kek kalıbı ölçüsünde)
2 lt. süt
2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
2 su bard. irmik
1,5 su bard. toz şeker ( tadını kendinize göre ayarlayın)
2 yemek kaşığı kadar margarin
½  paket krem şanti
1 tatlı kaşığı vanillya
Üzeri için :
File fıstık ,  portakal dilimleri, vişne veya taneli bir reçel
Hazırlanışı:
-İrmik, şeker , süt, portakal suyu ve ince rendelenmiş kabukları tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.   
-Muhallebi  kıvamına gelince ocağın altı kısılır ve birkaç dakika daha tutulur bu esnada tabanına tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
-Ocaktan alınıp margarin ve krem şanti vanilya eklenerek mikserle 3 dakika kadar çırpılır.
-Kek kalıbı veya tek kişilik muffin kalıpların tabanı ıslatılır .
-İrmik tatlısı bunlara veya tek kalıba boşaltılıp kaşığın tersiyle arasında boşluk kalmaması için hafifçe bastırılır.
-Üzeri streçlenip ılınana kadar dışarda sonrasında dolapta bir gece bekletilir.


-Servis zamanı servis yapacağınız tabağa dikkatlice ters çevrilir etrafına yarım dilim portakal dizilir. 
-Üzerine de hayal gücünüzü kullanarak file fıstık reçel veya sevdiğiniz başka bir malzeme ile süslenir. 

Not: yazın dondurma eşliğinde nefis bir sunumu oluyor, tavsiye ederim..
Çilekle, muzla veya başka bir meyve ile deneyebilirsiniz. 



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı