Portakal Aromalı
Fıstıklı İrmik Tatlısı
Malzemeler: ( büyük
kek kalıbı ölçüsünde)
2 lt. süt
2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
2 su bard. irmik
1,5 su bard. toz şeker ( tadını kendinize göre ayarlayın)
2 yemek kaşığı kadar margarin
½ paket krem şanti
1 tatlı kaşığı vanillya
Üzeri için :
File fıstık ,
portakal dilimleri, vişne veya taneli bir reçel
Hazırlanışı:
-İrmik, şeker , süt, portakal suyu ve ince rendelenmiş
kabukları tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.
-Muhallebi kıvamına
gelince ocağın altı kısılır ve birkaç dakika daha tutulur bu esnada tabanına
tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
-Ocaktan alınıp margarin ve krem şanti vanilya eklenerek
mikserle 3 dakika kadar çırpılır.
-Kek kalıbı veya tek kişilik muffin kalıpların tabanı
ıslatılır .
-İrmik tatlısı bunlara veya tek kalıba boşaltılıp kaşığın
tersiyle arasında boşluk kalmaması için hafifçe bastırılır.
-Üzeri streçlenip ılınana kadar dışarda sonrasında dolapta
bir gece bekletilir.
-Servis zamanı servis yapacağınız tabağa dikkatlice ters
çevrilir etrafına yarım dilim portakal dizilir.
-Üzerine de hayal gücünüzü kullanarak file fıstık reçel veya
sevdiğiniz başka bir malzeme ile süslenir.
Not: yazın dondurma eşliğinde nefis bir sunumu oluyor, tavsiye ederim..
Çilekle, muzla veya başka bir meyve ile deneyebilirsiniz.
Çilekle, muzla veya başka bir meyve ile deneyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder