Yeni Yıl

13 Mayıs 2015 Çarşamba




Enfes bir ezme tarifim var sırada ...


Susamlı Bulgurlu Ezme

Malzemeler:

1 su brd. ince kısırlık bulgur
1 su brd. kavrulmuş susam
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 büyük soğan
1/2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı biber salçası...

Hazırlanışı:

Bulguru yıkayıp üzerine sıcak su gezdirerek yumuşaması için ağzı kapalı bekletin.
Bir tavada susamı iyice kavurun.
Domateslerin ve kuru soğanın kabuğunu soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın hepsini çok incecik kıyın veya rondodan  geçirecekseniz irice doğrayın.
Kıyılan malzemenin üzerine yarım çay bardağı kadar  zeytinyağı ilave edin.
Üzerine pulbiber, nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve salçaları ekleyip hepsini karıştırın veya rondodan geçirin. 
Kavrulmuş susam ve yumuşamış bulguru da ilave edin. ( bu iş için tuppervarenin doğrayıcısı mükemmel incelikte kıyıyor..) En son olarak incecik kıydığınız yarım demet maydanozu  ekleyip tuzunu baharatını ve ekşiliğini ayarlayın, servise hazır edin.


3 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur.ellerine saglık.

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Tarifinizi denedim.Farklı,süpriz bir görünümü var ve içiçe lezzetler harmanlanıyor.Elinize sağlık.İzninizle bloğumda paylaşacağım.

Şükran Ünal dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Eylem ceylan, ve Şebboy çiçeği bloğunuzu açamadım bana bir link yollar mısınız?

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı