Malzemeler:
İki adet tavuk göğsü
Renkli taze biberler
1 çay brd. süt
Kıyılmış maydonoz
2 diş sarımsak
Tuz, kimyon, pul biber, köri (isteğe bağlı olarak)
Yarım çay brd. sıvı yağ
Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kuşbaşı doğrayın. .Ezilmiş sarımsaklarla birlikte üzerine süt ve çok az zeytinyağ ekleyip bir saat ağzı kapalı bekletin. Renkli biberleri jülyen doğrayın.
İki ayrı tavayı ocaklara alın sıvı yağı tavalara paylaştırın. Birinde biberleri diğerinde sütün içinde bekletilmiş ve iyice süzülmüş tavukları soteleyin sonra malzemeleri bir tavada birleştip beş dakka daha soteleyin. Bu arada maydonozu tuz ve diğer baharatları da eklemeyi unutmayın. Servis tabağına alıp bir tutam kıyılmış maydonozla süsleyin
Not: Tavukları çok fazla kurutmamaya özen gösterin.
biberlerde sotelediğinizde fazla suyunu çekmiş olmalı
Bu salata makarna yanında çok yakışıyor.
Kullandığım biberler minik boyutlarda renkli biberlerdi kızım nerden aldı bilmiyorum ama ben balkonumda saksı içinde tohumlarından üretmeyi başardım inşallah biberleri çıktığında paylaşırım..
0 yorum:
Yorum Gönder