Güzel bir hafta diliyorum..
Malzeme:(Bulgurlu)
Kabak çiçeği
Bulgur
Zeytinyağı
Domates rendesi
Salça
İnce kıyılmış kuru soğan ve maydonoz
tuz, karabiber
bir tatlı kaşığı kadar un
Yapılışı:
Çiçeklerin sap kısımları fazla hırpalamadan temizlenir, bombeli kısım kopartılır( bazı tariflerde kopratılmıyor, bu dolmanın acı olmasına sebep olur).Musluk altında yıkanıp ters çevrilerek süzülmeye bırakılır.Diğer tarafta iç malzemesi çiğ olarak bir kapta iyice harmanlanır ve her çiçeğin içine ağzında boşluk kalacak şekilde doldurulur.Çiçeğin yaprakları, üzerine sırayla katlanarak kapatılır ve ağzı tencere tabanına gelecek şekilde yerleştirilir.Tencerenin dibine birkaç maydonoz kökü ya da çiçek serpiştirilir ki çiçeklerimizin dibi tutmasın.Üzerine bir iki parmak geçecek kadar ılık su ve biraz zeytinyağı ile açtığımız bir kaşık salça gezdirilir.Önce harlı, sonra kısık ateşte çiçek dolmamız pişinceye kadar tutulur.Yanında yoğurt ile servis yapılır.
(Pirinçli)
Pirinç (önceden sıcak suyla ıslatılmış)
kuru soğan
1 diş sarımsak
tarçın, tuz, yenibahar,toz şeker
zeytinyağı
dolmalık fıstık, kuş üzümü (isteğe bağlı)
Malzemelerle iç harcı kavrularak hazırlanır, çiçekler doldurulur üzerine zeytinyağ gezdirilir ve ağırlık yapması için tabak kapatılır çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir.Ilık servis edilir.
Afiyet olsun...
5 yorum:
hımm nefis olmuş nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Ben bulgurlusunu severim :))çok lezzetli olur, ellerinize sağlık...
bunu hiç tatmadım çok ama çok merak ediyorum, Yemekteyiz programında ilk kez görmüştüm...eline sağlık, afiyet olsun
sevgiler
Burada (Ankara'da)sanırım kabak çiçeği bulamam :(((
Sevgili Mutfağa buyrun, çok teşekkürler ben de sevgilerimi yolluyorum.
Hayat mutfakta güzel, evet bizde de genelde bulgurlusu rağbet görür..
Müjdeciğim ben kabak çiçeğini genelde migros ve metro marketin sebze reyonunda bulabiliyorum hatta dün akşam metroda vardı..
sen gel bana ben sana yaparım can arkadaşım..
Yorum Gönder