Allahım biz Kayseri'de kaldığımız sürede mütemadiyen yemişiz arkadaşlar bakar mısınız yaz yaz tarifler bitmiyor.. Daha bunlar evdekiler, bir o kadar da dışarıda gittiğimiz mekanlarda yenenler var ki onları hiiiç saymıyorum..
Bu kebabında ilk bakışta farklı bir tarif olmadığını düşünenler olabilir ama pişirenin elinin lezzeti diye bir şey var biliyorsunuz..Tek kelimeyle Muhteşem bir tarif..
Müge 3-4 saat kadar önce marine etti ve yemek zamanı fırında pişirdi..Tavuk etini çok sevmememe rağmen o kadar lezzetliydi ki kaç adet yedim hatırlamıyorum....
Yuvanızdan sağlık mutluluk hiç eksilmesin Müge' ciğim ellerine sağlık..
Malzemeler:
Tavuk but -kanat- pirzola
6-8 adet Orta boy domates ve yeşil biber
4 adet kuru soğan ( aralarına kuru reyhan, tuz, )
10-15 adet kadar sarımsak
Marinasyonu için:
Tuz, kekik, pul biber, zeytinyağ, biber salçası, kimyon
Yapılışı:
Marine malzemelerini tavukları alacak çukur bir kapta karıştırın tavukları domatesleri ve biberleri içine ekleyip ellerinizle iyice harmanlayın. Soğanları soyup dörde bölün ortalarına tuz ve kuru kekik, reyhan serpiştirin marine malzemelerinin içine ekleyin.. Üzerini streçleyip dolaba kaldırın.
En az 3 saat kadar bekletin. Pişireceğiniz zaman tepsinin ortasına soğanları yerleştirin. soğanların etrafına domatesleri ve tavuk etlerini gelişigüzel yayın biberleri de üzerlerine koyun.
220 derece de iyice pişirin son 10 dakika fırın ızgarasını açıp üzerlerinin kızarmasını sağlayın.
2 yorum:
Nefis görünüyor. Fırında pişirmek zaten yemeğin en lezzetli hali. Sizinki de gerçekten tam kebap olmuş, ellerinize sağlık.
Gerçekten de harika görünüyor.Yapanın ellerine sağlık,yiyenlere de afiyet olsun :)
Yorum Gönder