Yeni Yıl

18 Nisan 2014 Cuma

Herkese kocaman sevgiler

 Allahım biz Kayseri'de  kaldığımız sürede mütemadiyen yemişiz arkadaşlar bakar mısınız yaz yaz tarifler bitmiyor.. Daha bunlar evdekiler, bir o kadar da dışarıda gittiğimiz mekanlarda yenenler var ki onları hiiiç saymıyorum..
Bu kebabında ilk bakışta farklı bir tarif olmadığını düşünenler olabilir ama pişirenin elinin lezzeti diye bir şey var biliyorsunuz..Tek kelimeyle Muhteşem bir tarif.. 
Müge 3-4 saat kadar önce marine etti ve yemek zamanı fırında pişirdi..Tavuk etini çok sevmememe rağmen o kadar lezzetliydi ki kaç adet yedim hatırlamıyorum....

Yuvanızdan sağlık mutluluk hiç eksilmesin Müge' ciğim ellerine sağlık..




Malzemeler:

Tavuk but -kanat- pirzola
6-8 adet Orta boy domates ve yeşil biber
4 adet kuru soğan ( aralarına kuru reyhan, tuz, )
10-15 adet kadar sarımsak

Marinasyonu için:

Tuz, kekik, pul biber, zeytinyağ, biber salçası, kimyon

Yapılışı:
 Marine malzemelerini tavukları alacak çukur bir kapta karıştırın tavukları domatesleri ve biberleri içine ekleyip ellerinizle iyice harmanlayın. Soğanları soyup dörde bölün ortalarına tuz ve kuru kekik, reyhan serpiştirin marine malzemelerinin içine ekleyin.. Üzerini streçleyip dolaba kaldırın. 
En az 3 saat kadar bekletin. Pişireceğiniz zaman  tepsinin ortasına soğanları yerleştirin. soğanların etrafına domatesleri ve tavuk etlerini gelişigüzel yayın biberleri de üzerlerine koyun.
 220 derece de iyice pişirin son 10 dakika fırın ızgarasını açıp üzerlerinin kızarmasını sağlayın. 




Benzer Yazılar:

  • Kağıt Kebabı Günaydınlar herkese, gününüz aydın olsun.   Davet sofralarımda tercihlerimden birisi de kağıt kebabıdır. hem görselliği hem kişiye özel sunumunun kolaylığı açısından bana  cazip geliyor ayrıca itiraf etmeliyi… Read More
  • Ali Nazik kebabı ve Yoğurtlu Antep tarhanası Güzelliklerle geçsin Ramazan ayınız...        Evin hanımıysanız bir de iftar yemeği hazırlayacaksanız kafanızda ne yapacağınızı önceden planlamalısınız, en azından benim öyle olur.Yemeğimi belirleyi… Read More
  • Bayram da Annem usulü Keşkek Bayram geldi geçti bile, Allah sağlıkla tekrarına erdirsin hepimizi .. Kurban etinden ayırdığım iki parça gerdan etiyle keşkek yapmayı istemiştim. Keşkek bir çok bölgede pişirilmesi konusunda farklılıklar yaratsa da genel an… Read More
  • Kuzu Etli Mantarlı Güveç Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim. Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun.. Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindi… Read More
  • Püreli KebapBütün güzelliklerin bir arada yaşanacağı güzel bir gün diliyorum sevgili dostlar.. Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı doğranmış et( kuzu eti kullandım)  2 soğan  1 domates  1 kilo patates  125 gr.tereyağ… Read More

2 yorum:

ilhan dedi ki...

Nefis görünüyor. Fırında pişirmek zaten yemeğin en lezzetli hali. Sizinki de gerçekten tam kebap olmuş, ellerinize sağlık.

sihirlirloklava dedi ki...

Gerçekten de harika görünüyor.Yapanın ellerine sağlık,yiyenlere de afiyet olsun :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı