Yeni Yıl

25 Nisan 2014 Cuma


Gönlünüze göre bir hafta sonu olsun..

     Akraba günlerimizde en çok ama en çok istenen ve her defasında da muhteşem lezzetiyle yemeğe doyamadığımız açmamız huzurlarınızda..
 Bu tarif, hamur işlerinde çok lezzetli ele sahip kuzemim Gülseren e ait . Her günümüzde sıra kimdeyse ona yapıp götürür sağolsun .
Gün sırası bizdeyken  kızlara özel olarak ayrıca yapıp getirdi. Bu fotoğraftakiler  konuklar gittikten sonra saklandığı yerden çıkıp poz verdiler..



Açma Tarifi

Malzemeler:
1 su brd. su
1,5 su brd.süt
1 su brd. sıvıyağ
1 paket yuva marka yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ilık su ve sütü yaş mayayı toz şekeri birlikte bir kasede karıştırıp 10 dakika kabarmaya bırakın
Hamur kabına yağ, kabarmış karışım, tuz  koyun karıştırın .Yumuşak bir hamur kıvamını bulana kadar unu azar azar ilave etmeye devam edin. Pürüzsüz bir hamur olunca üzerini bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın . Sonra hamurun mayasını söndürmeden orta kalınlıkta rulolar yuvarlayın 10 cm kadar uzunlukta kesip her ruloyu kendi etrafında burgulayıp çevirerek  daire haline getirip resimdeki gibi birleştirin. üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürün 200- 220 derece fırında pişirin.















Mantar salatası ise naçizane bana ait..Bu salatayı yıllar önce ilk kez İstanbul'da Namlı'da tatmıştım ve içindeki malzemeleri titizlikle not almıştım..




Mantar salatasının tarifi bloğumda zaten var ama yenileyelim. Burada en önemli püf noktası mantarları ya hiç yıkamadan saplarını kopartıp sabırla soymanız, ya da sadece temiz bir fırça veya kullanılmamış bulaşık süngeriyle iyice temizleyip zeytinyağı ve limonla çok harlı ateşte sulanmasına izin vermeden kavurmanız.. (ben soymayı tercih edenlerdenim) Sonuçta bembeyaz ve yumuşacık lezzetli bir mantar salatanız olacaktır. Rahmetli anneciğim mantar aldığımızda önüne mutfak bezi serip sabırla onları tek tek soyardı, ben de ondan öğrendim..

Mantar Salatası

Malzemeler:
Mantar
Yeşil biber
Kapya biber
Mısır
Kapari
doğranmış Siyah ve yeşil zeytin
Dereotu, isteğe bağlı taze soğan
Sos:
Zeytinyağı
limon, tuz



2 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Acma denemeye cesaret edemedigim lezzetlerden biri..tarifiniz kolay gibi geldi, bir ara denemem lazim..Mantar salatasida nefis gozkuyor elinize saglik..

çeşnici Handan dedi ki...

Ikisi de çok güzel olmuş yapanların ellerine sağlık yiyenlere de afiyetler olsun canım.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı