Merhabalar dostlar , memleketimden bir tarifle karşınızdayım . Bu keteyi tatmadıysanız en kısa zamanda deneyip tadın derim. Benim görümcem Perihan yeğenimizin eşi Müge nin ortak tarifi.. Ben kayserili falan olamam onların yanında çünkü çok hamaratlar..
Malzemeler:
3 yumurta
1 su brd. sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bard. ılık süt
1 su bard. suluca yoğurt
1 y. kaşığı toz şeker
1 çay kaşığından az tuz
1 su bard. ( 2 kaşık tereyağla önceden kavrulmuş un)
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:
1 yumurta 1 yemek kaşığı süt
çörek otu
Yapılışı:
-Yarım bardak ılık süte mayayı, şekeri ve 1 kaşık unu koyup kabarması için bekletelim.
-Hamur yoğurma kabına kalan sütü, yoğurdu, yumurtaları, mayalı karışımı, tuzu ve sıvı yağı ekleyelim.
-Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim .
-Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alalım.
-Bezeleri tabak büyüklüğünde açalım.
- İki tanesini arasını yağlayarak üstüste koyup yeniden açalım açılan yufkayı yağlayalım
-Yufkanın bir ucundan rulo sarmaya başlayalım
-Ruloları 3 cm. eninde keselim. her birini kesik tarafları alta ve üste gelecek şekilde pasta tabağı büyüklüğünde yeniden açalım.
-Üzerine kavrulmuş un yayalım sonra kenarlarını üstüne katlayıp kapatalım üzeri için ayırdığımız çırpılmış yumurta ile kat yerlerini yapıştıralım ve alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Tepside çok az süreyle mayalandıralım
-Üzerine yumurta sarısı süt karışımı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
1 yorum:
Çok seviyorum ben keteyi...yıllar öncesinden kalma bir lezzeti var bende...ne zamandır yapmak istiyordum, siz de görünce bir heves geldi içime...çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder