Yeni Yıl

1 Nisan 2014 Salı



      Merhabalar dostlar , memleketimden bir tarifle karşınızdayım . Bu keteyi tatmadıysanız en kısa zamanda deneyip tadın derim. Benim görümcem Perihan yeğenimizin eşi Müge nin ortak tarifi.. Ben kayserili falan olamam onların yanında çünkü çok hamaratlar..



Malzemeler:
3 yumurta
1 su brd. sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bard. ılık süt
1 su bard. suluca yoğurt
1 y. kaşığı toz şeker
1 çay kaşığından az tuz
1 su bard. ( 2 kaşık tereyağla önceden kavrulmuş un)
Aldığı kadar un



Üzerine sürmek için:
1 yumurta 1 yemek kaşığı süt
 çörek otu 

Yapılışı:
 -Yarım bardak ılık süte  mayayı, şekeri ve 1 kaşık unu koyup kabarması için bekletelim. 
 -Hamur yoğurma kabına kalan sütü, yoğurdu, yumurtaları, mayalı karışımı, tuzu ve sıvı yağı ekleyelim. 
 -Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim . 
 -Hamurdan portakal  büyüklüğünde bezeler alalım.
 -Bezeleri tabak büyüklüğünde açalım.
 - İki tanesini arasını yağlayarak üstüste koyup yeniden açalım açılan yufkayı yağlayalım
 -Yufkanın bir ucundan rulo sarmaya başlayalım 
 -Ruloları 3 cm. eninde keselim. her birini kesik tarafları alta ve üste gelecek şekilde  pasta tabağı büyüklüğünde yeniden açalım.
 -Üzerine kavrulmuş un yayalım sonra kenarlarını üstüne katlayıp kapatalım üzeri için ayırdığımız çırpılmış yumurta ile kat yerlerini yapıştıralım ve alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Tepside çok az süreyle mayalandıralım
 -Üzerine yumurta sarısı süt karışımı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıtılmış fırında pişirelim.





1 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Çok seviyorum ben keteyi...yıllar öncesinden kalma bir lezzeti var bende...ne zamandır yapmak istiyordum, siz de görünce bir heves geldi içime...çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı