Yeni Yıl

4 Nisan 2014 Cuma

Merhabalar Sevgili Dostlar.. 
Kilis tava bizim çok sevdiğimiz bir lezzettir. 35 cm  çapında bir tepsi ile hazırladığım kebabımız 4 kişiyi rahatlıkla doyuruyor. Ben yanına sade pirinç pilavı yaptım siz neyle sunmak isterseniz onu yapın..
Tarifim Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğüne aittir.




Kilis Tava
Malzemesi:
1 kg koyun etinden orta yağlı kıyma,
150 gr taze biber,
 bir bağ maydanoz,
 iki orta boy soğan,
 bir tatlı kaşığı karabiber
 bir tatlı kaşığı tuz,
 üç adet orta boy patlıcan veya patates, ( ben kullanmadım)
üç adet orta boy domates.

Yapılışı:
 Soğan, taze biber ve maydanoz ince ince kıyılır. Tuz ve karabiber katılır. Bu karışım etle iyice yoğrulur. Daha sonra zırhla çekilir. Patlıcan veya patates soyulur, ince dilimler halinde dilimlenerek, az tuz atılıp suyu sıkılır. Daha sonra patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma yayılır. Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir. Fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not:
-Etinizin cinsi kebabın lezzeti açısından çok önem taşıyor, güvendiğiniz bir yerden etinizi almaya çalışın.
- Yoğurduğunuz kıymalı harcı tepsiye kenarlara doğru bolca yaymaya çalışın , çünkü pişince bayağı bir ortaya çekiliyor.




3 yorum:

Betül Edepli dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor :) Tarif de pratik olduğu için yapımı da pek zahmetli gözükmüyor :)

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık süper bir lezzet

Şükran Ünal dedi ki...

Sevgili betül önceden hazırlanıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz., pişirileceği zamanda domatesleri biberleri yerleştirip fırına konabilir ben öyle yaptım oldukça pratik gerçektende..sevgiler.
Sevgili Sibel güzel yorumun için çok teşekkürler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı