Kilis tava bizim çok sevdiğimiz bir lezzettir. 35 cm çapında bir tepsi ile hazırladığım kebabımız 4 kişiyi rahatlıkla doyuruyor. Ben yanına sade pirinç pilavı yaptım siz neyle sunmak isterseniz onu yapın..
Tarifim Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğüne aittir.
Kilis Tava
|
Malzemesi:
1 kg koyun etinden orta yağlı kıyma,
150 gr taze biber,
bir bağ
maydanoz,
iki orta boy
soğan,
bir tatlı
kaşığı karabiber
bir tatlı
kaşığı tuz,
üç adet orta
boy patlıcan veya patates, ( ben kullanmadım)
üç adet orta boy domates.
Yapılışı:
Soğan, taze
biber ve maydanoz ince ince kıyılır. Tuz ve karabiber katılır. Bu karışım
etle iyice yoğrulur. Daha sonra zırhla çekilir. Patlıcan veya patates soyulur,
ince dilimler halinde dilimlenerek, az tuz atılıp suyu sıkılır. Daha sonra
patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma yayılır.
Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir. Fırına
verilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Not:
-Etinizin cinsi kebabın lezzeti açısından çok önem taşıyor, güvendiğiniz bir yerden etinizi almaya çalışın.
- Yoğurduğunuz kıymalı harcı tepsiye kenarlara doğru bolca yaymaya çalışın , çünkü pişince bayağı bir ortaya çekiliyor.
3 yorum:
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor :) Tarif de pratik olduğu için yapımı da pek zahmetli gözükmüyor :)
ellerinize sağlık süper bir lezzet
Sevgili betül önceden hazırlanıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz., pişirileceği zamanda domatesleri biberleri yerleştirip fırına konabilir ben öyle yaptım oldukça pratik gerçektende..sevgiler.
Sevgili Sibel güzel yorumun için çok teşekkürler..
Yorum Gönder