Yeni Yıl

25 Kasım 2013 Pazartesi

Merhabalar herkese..
Bu sene aşuremizi Aşure ayının ilk günü yapmama rağmen bir türlü yayınlama fırsatı olmadı, Bu lezzeti bizim gibi sizde seviyorsanız hiç üşenmeyin..Bence sadece bu aya özgü değilde sıkça yapıp yemeli,
Hadi buyrun buyrun .


AŞURE

Malzemeler: 10 -15 kişilik

3 su bard. aşurelik buğday
1 su bard. fasulye
1 su bard. nohut
1 yemek kaşığı pirinç
Kayısı, incir, ceviz, tuzsuz yer fıstığı, fındık, kuru çekirdeksiz üzüm ( büyük su bardağı)
I çay kaşığı kadar safran ( bir fincan sıcak suda renk vermesi için bekletin ve süzüp aşureye ilave edin)
İnce rendelenmiş portakal kabuğu
I adet elmaya saplanmış karanfil taneleri.
2 kase toz şeker (İsteğe bağlı artırıp azaltabilirsiniz.)

Yapılışı:

-Bir gece önceden buğdayı beş dakika pişirip üzerine soğuk su ekleyip şişmeye bırakın.
-Fasulyeyi sıcak, nohutu soğuk su ile ıslatın.
-Ertesi gün nohutu ve fasulyeyi suyunu değiştirip diri kalacak kadar birlikte haşlayın( iyi pişen cins ise buğdayla birlikte aşure tenceresinde pişirebilirsiniz.)
-Buğdayın sarı suyunu da süzerek aşure tenceresinde bakliyatlarla birlikte alıp , üzerini geçecek kadar su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye koyun. Bu arada yıkanmış pirinci ilave edin. Su eklemeniz gerekirse sıcak su kullanın.
-Karanfil saplı elmayı içine atın.
-Tüm malzemeler özleşene kadar pişirmeye devam edin.
-Şekerini damak zevkinize göre ayarlayın. Portakal kabuk rendesini veya safran suyunu, fıstıkları ilave edin.
-İnmesine yakın başka bir kapta sıcak suda şişirilmiş kayısı, üzüm ve incirleri katın, altını söndürün. Elmayı çıkartıp atın.





-Cevizi en son ekleyin (önceden katarsanız aşure esmerce olur).
-Aşurenin katı olmasını isterseniz bir kaç kaşık nişastayı önce soğuk sonra ılık su ilavesi ile ezip ilave edin. (bence zaten az bekleyince koyulaşacaktır) tercih sizin. -Servis yaparken ceviz, fındık, kuş üzümü dolmalık fıstık ve nar taneleri ile süsleyin, toz tarçın serpin.
Afiyet olsun, Ağzınızın tadı hiç bozulmasın..





Benzer Yazılar:

  • Gül baklava Sağlık mutluluk ve neşe dolu güzel bir hafta diliyorum herkese.. Gül baklava tarifim Sevgili Birsen e ait  Baklava hamuru konusunda asla usta sayılmam ama bunları küçük küçük yufkalar açarak başardım, üsteli… Read More
  • Apple Crumble/ Elmalı kırıntı Apple Crumble Çoktandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif.. Ne yazıkki dondurmalı olarak bir dilim fotoğrafını koymak kısmet olmadı.. Size tavsiyem bu güzelliği hafta sonu deneyin mutlu olun..     Bu güzel tatl… Read More
  • Antep' in Fıstıklı Kaymaklı KatmeriBu katmeri ilk defa Günaydın Restoran'da tattım o kadar nefis bir lezzeti var dı ki kilo sorunum olmadığı için açıkçası gelen bir tabak katmeri tereddütsüz yedim. İçine bol miktarda kaymak ve toz fıstık koymuşlar az… Read More
  • Kupta Çikolatalı Ayva TatlısıHepinize  kocaman sevgiler,        Ayva mevsimi bitiyor arkadaşlar elinize çabuk tutun..  Hani bazen tatlı krizimiz tutarya hem çabuk hem güzel bir şeyleri yapıp bir an önce yemek isteriz işte bu… Read More
  • Çilekli Magnolia      Hepinize merhabalar, çok güzel geçsin gününüz..Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.. Çilekli magnolia da bizim genelde tercih ettiğimiz tarz tatlılardan birisi..Hem sütlü tatlı , hem meyveli, hem hafif, üs… Read More

2 yorum:

Sulemmutfak dedi ki...

Ben bu sene yapamadim ama arkadasim Emel sagolsun yapti gonderdi. Allah kabul etsin Sukrancim. Sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Bu yıl bende ilk kez yaptım canım. Annemden tarif alarak denedim. Çok beğenerek yedik.
Portakal kabuğu çok güzel bir lezzet veriyor gerçekten.
Ellerine sağlık canım, evinin bereketi bol olsun, Allah kabul etsin...
Bu arada bir önceki yazıdaki kek tarifine bayıldım. Hafif ve lezzetli görünüyor.
Sevgiler Şükran'cığım...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı