Bunlar da bir akşam beni pide yemeğe götürmeye üşenen eşime inat yapıldılar. Denemek isteyenlere çok kolay olduğunu söyleyeyeyim.
Malzemeler : Toplam süre 30 dakika
(4 adet pide için)
2 su bard. un
1/2 paket yaş maya
bir tutam tuz
su
İç malzemesi:
kaşar peyniri
4 yumurta
Üzeri için: bir parça tereyağ
-Mayayı bir kasede ılık su bir kaşık un ve bir tutam şekerle eritip 5 dakika kadar sıcak su dolu bardak üzerinde bekletin.
-Bir kasede unu tuzu ve mayayı koyup azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. bunu da sıcak su koyduğunuz bir başka kap üzerine oturtun üzerini streç filmle kapatın ve bir bez örtün.
-Bu arada kaşar peyniri rendeleyin dört eşit kümeye bölün.
-Yumurtaları hazır olması açısından isterseniz ayrı ayrı kaselerde çırpın.
-Mayası 15 dakikada gelen hamuru dört bezeye ayırıp un serpilmiş tezgahta ( hamurla çok fazla oynamadan)merdane ile unlayarak uzunca açın üzerine rende kaşarı yayın,kenarlarını üzerine bükün ( bu işlem eriyen kaşarın hamurdan dökülmemesi için gerekli)
- Her birine çırpılmış bir yumurta sürün. yumurtaların üzerine birkaç adet fındık tanesi kadar tereyağ koyun ısıtılmış fırında 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pidellerin kenarlarına tereyağ sürüp afiyetle yiyin..
Dedim ya canım istedi mi hiiiç üşenmem ..
5 yorum:
sık kullanırlarıma aldım
cunku cok güzel gorunuyor
ılerde bı gun yaparım bende kımbılır:)
sevgılerımle
of nası canım çekti.ellerine sağlık.
bir pazar denemek üzere tarif alındı eline sağlık canım
Nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık canım.
nasılda güzel görüyorlar.Bende bu aralar "pide, pideee, piiiideeeee" diye sayıklıyorum.Sevgiler.
Yorum Gönder