Yeni Yıl

10 Mayıs 2013 Cuma


Sevdiklerinize zaman ayırın, kendinize zaman ayırın ve hep yüzünüz gülsün inşallah..
 Huzurlu bir gün geçirin inşallah
 Hastalar iyileşsin, küsler barışsın, borçlu olanlar borçlarını ödesin inşallah.
 Uzun lafın kısası; Bulutların dağıldığı aydınlıkların çoğaldığı
her şeyin gönlünüzce olduğu bir gün olsun..
 Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın.









Katmer poğaça blogların gözdelerinden birisidir. Herhalde denemeyen yok gibidir. İlk yaptığımda çok tutturamamıştım ama artık öyle elim alıştı ki gözü kapalı yaptığım tariflerden birisi oldu..


Tarifi: 
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bard. süt
  • 2 yumurta (sarısı üstüne ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 100 gr yumuşamış tereyağ veya margarin (ben tereyağ kullanıyorum.)

İç malzemesi:
100 gr beyaz peynir

Hazırlanışı:
-      -Mayayı, şekeri, bir kaşık unu bir kaseye alın, üzerine 1 kahve fincanı kadar ılık su ekleyip kabarması için bir kenarda bekletin.
-      -Hamur yoğurma kabına yumurta beyazlarınıı tuzu, sıvı yağı koyun üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin azar azar un ekleyerek yumuşakça bir hamur yoğurun.
-      -Hamuru 2 eşit parçaya, sonrada her parçayı 8 e bölün, Her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına yumuşamış tereyağ sürerek 8 tanesini üstüste koyup iki adet hamur elde edin. En üste yağ sürmeyin.
-      -Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde (60cm kadar) açın.
-      Önce dörde sonra, her birini üçe yani 12 parça olacak şekilde kesin Toplamda 12x2= 24 adet poğaçanız olacak.
-      Geniş kenarına peynirli içi koyup sigara böreği gibi sarın.
-      Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
-      Yarım saat mayalanması için bekletin.
-      -Yumurta sarısına birkaç damla süt ekleyip üzerlerine sürün. Dilerseniz çörek otu serpin. Isınmış fırında 200 derecede  pişirin..





Benzer Yazılar:

  • Hellim Peynirli ve cevizli ekmeklerHellim peynirli ve cevizli ekmekler Malzemeler::   (bu ölçüyle iki adet normal ebatta ekmek oluyor) yarım paket yaşmaya 3 su bard. kepekli un1,5 su bard. normal un1 yemek kaşığı sıvıyağ2 yemek kaşığı toz şeker… Read More
  • Mercimekli Bulgur pilavı Güzel bir hafta diliyorum... Sağlığımız açısından bakliyatlar çok önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bakliyatların yüksek çeper ve bitkisel proteinleri içermesi, B vitaminleri ve bazı minaraller açısından zengin ol… Read More
  • Lahana kubbesi Markettin alışveriş yaparken yumuşacık ve tam sarmalık lahana bulunca mevsimi geçmeden zeytinyağlı lahana sarması yapmak istedim ve hemen tarttırıp alışveriş sepetine koydum.. Lahananın kök kısmını bıçakla temizleyip öylece … Read More
  • Gnochi Gnochi bildiğimiz patates köftelerinin daha küçük hazırlanmışlarının  tuzlu suda haşlanıp üzerine dilediğiniz sosun dökülmesi olayı bana göre ..Ben zaman zaman yaparım ve evdekilerde çok severek yerler..Yine dün akşam d… Read More
  • Havuçlu Kek Merhabalar sevgili blog okuyucuları, Size çok önceleri defterime tarifini kaydettiğim ve defalarca yapmama rağmen nedense bloğuma eklemeyi ihmal ettiğim havuçlu kek tarifini vereceğim Bu tarif sevgili Müge'nin… Read More

7 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık guzel bır tarıf sevgıler

Heyyfi dedi ki...

Yanınada çay oldumu misss:)
Ellerine sağlık...
Sevgiler...

*mehtap dedi ki...

puf puf olmuşlar, eline sağlık.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok okudum ama hiç denemedim, görünüşü çok güzel, denemem gerek:)
Sevgiler, teşekkürler...

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gorunusu harika. elinize saglik..

yemek tarifi dedi ki...

Çok sık yaptığım ve çok beğenilen bir poğaça. Denemeyen hanımların mutlaka denemesini öneririm. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar. :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı