Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz..
Isırgan otunun yıllardır bilinen bir çok faydası var.
Isırgan otu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri (Potasyum tuzları, organik asitler-formik asit, histamin, asetilkolin ve Vitamin C) alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır (kaynatılmaz). Isırgan otu, koruyucu olarak da günde bir bardak içilebilir. Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır.....daha fazla bilgi için .http://www.50mucizebitki.com/isirgan.html.
ISIRGAN OTU KAVURMASI
Malzemeler
- 2 demet ısırgan otu
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates+ biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- ceviz
- Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
- Isırganları ellerinize eldiven geçirip iyice yıkayın.
- Suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin.
- Yapraklarını saplarından koparıp ayıklayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında orta ateşte şeffaflaştırın.. salçayı ilave edin biraz daha kavurun.
- Üzerine ısırganları atıp, tuz, karabiber, pul biber serpin.Isırganlar yumuşayana kadar pişirin. ister yoğurtlu ister sade olarak servis yapın.,
5 yorum:
Çok faydalı diye duydum bende de çayı var ama tadını beğenmedim, yemeğini hiç yapmadım ıspanağa benziyor mu tadı? Eline sağlık Şükran'cığım afiyet olsun...sevgilerimle
Buna yoğurt da olur di mi hem de şöyle sarımsaklısından...:))
Otlarla yapılan her şeyi çok seviyorum, ot cennetinde yaşayan biri olarak, elinize sağlık :)
hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
Nedense sizin sayfaniza girince tarif yazilan kisim uzuyor hicbirsey okunmuyor,sanki bir sabotaj yapilmis gibi.simdiye kadar sadece sizin blogta oldu bu.basliklar gayet güzel gözüküyor.ama yazilar hic belli degil sebebini bir arastirin derim.Sevgiler.
Yorum Gönder