Yeni Yıl

10 Mayıs 2013 Cuma


Sevdiklerinize zaman ayırın, kendinize zaman ayırın ve hep yüzünüz gülsün inşallah..
 Huzurlu bir gün geçirin inşallah
 Hastalar iyileşsin, küsler barışsın, borçlu olanlar borçlarını ödesin inşallah.
 Uzun lafın kısası; Bulutların dağıldığı aydınlıkların çoğaldığı
her şeyin gönlünüzce olduğu bir gün olsun..
 Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın.









Katmer poğaça blogların gözdelerinden birisidir. Herhalde denemeyen yok gibidir. İlk yaptığımda çok tutturamamıştım ama artık öyle elim alıştı ki gözü kapalı yaptığım tariflerden birisi oldu..


Tarifi: 
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bard. süt
  • 2 yumurta (sarısı üstüne ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 100 gr yumuşamış tereyağ veya margarin (ben tereyağ kullanıyorum.)

İç malzemesi:
100 gr beyaz peynir

Hazırlanışı:
-      -Mayayı, şekeri, bir kaşık unu bir kaseye alın, üzerine 1 kahve fincanı kadar ılık su ekleyip kabarması için bir kenarda bekletin.
-      -Hamur yoğurma kabına yumurta beyazlarınıı tuzu, sıvı yağı koyun üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin azar azar un ekleyerek yumuşakça bir hamur yoğurun.
-      -Hamuru 2 eşit parçaya, sonrada her parçayı 8 e bölün, Her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına yumuşamış tereyağ sürerek 8 tanesini üstüste koyup iki adet hamur elde edin. En üste yağ sürmeyin.
-      -Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde (60cm kadar) açın.
-      Önce dörde sonra, her birini üçe yani 12 parça olacak şekilde kesin Toplamda 12x2= 24 adet poğaçanız olacak.
-      Geniş kenarına peynirli içi koyup sigara böreği gibi sarın.
-      Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
-      Yarım saat mayalanması için bekletin.
-      -Yumurta sarısına birkaç damla süt ekleyip üzerlerine sürün. Dilerseniz çörek otu serpin. Isınmış fırında 200 derecede  pişirin..





Benzer Yazılar:

  • Rapor bitti ve İşime geri döndümmmmmHepinize güzel bir hafta diliyorum. Bugün  raporum bitti ve işime başladım şaka maka özlemişim masamı ve sevdiklerimi, iş ortamını  dahası sizleri.. Kolay değil bunca sene birebir çalışmışız özleniyor ve ben çalıştı… Read More
  • Armut TatlısıSevgili dostlar, en kısa zamanda sizlerle olmayı diliyorum..Hepinizi çok özledim . Henüz masaya oturup klavyeyi kullanamıyorum ama size kısacık bir tatlı tarifiyle olsun merhaba demek istedim. Bu arada yorum yazan dostla… Read More
  • Kalamar tadında nefis Turna balığı Merhabalar, balık mevsimi başladı çoktan, fırsat buldukça haftada en az bir kere balık yememiz öneriliyor. Bizde yemeğe özen gösteriyoruz.  Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı (küçük b… Read More
  • Lütfen ertelemeden katkıda bulunalım.Ispanak - LÖSEV Kurban Bayramı yaklaşıyor. Çeşitli kurumlara bağışta bulunabilirsiniz. LÖSEV de bunlardan biri. LÖSEV'in satış sitesi olan Ispanak'tan dilerseniz sevdikleriniz için hediyelik veya kendiniz için kullanışlı ü… Read More
  • 10 KASIM Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu ve Türkiye'de, neredeyse bir yüzyıldır yaşanan toplumsal, siyasal ve ekonomik devrimci bir sürecin, ayrılmaz ve belki de en önemli parçası oldu. Bir sonbahar günü kaybettik Mustafa Kemal Atatür… Read More

7 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık guzel bır tarıf sevgıler

Heyyfi dedi ki...

Yanınada çay oldumu misss:)
Ellerine sağlık...
Sevgiler...

*mehtap dedi ki...

puf puf olmuşlar, eline sağlık.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok okudum ama hiç denemedim, görünüşü çok güzel, denemem gerek:)
Sevgiler, teşekkürler...

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gorunusu harika. elinize saglik..

yemek tarifi dedi ki...

Çok sık yaptığım ve çok beğenilen bir poğaça. Denemeyen hanımların mutlaka denemesini öneririm. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar. :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı