Bu ıslak kara kurabiyeleri yeğenim akraba günümüzde yapıp getirmişti. Çok sıklıkla yaptığını ama bu sefer çatladıklarını söyledi ben hiç denemedim ve denemediğim içinde o konuda yorum yapamadım ama tadı çok güzeldi bence.. Çatlak olması bizim yemeyeceğimiz anlama gelmez değil mi?.
Tarifini nerden aldı bilemeyeceğim ama bana attığı maildeki ölçüleri aynen aktarıyorum.
Malzemeler:
125 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bard. sıvıyağ (ince belli bard.)
1 çay bard. toz şeker
1 adet iri yumurta
4-5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 çay bard. şeker
3 çay bard. su
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
-Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ve şeker iyice çırpılır.
- Diğer malzemeler sırayla eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
-15 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
-Pişirme kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
-Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet dökülür .
-Şerbeti emmesi için en az yarım saat bekletilir sonra servis yapılır.
7 yorum:
çok güzel bir kurabiye ellerine sağlık
sevgiler
çok güzel olmuş canım zaten bir reklam var ya kurabiye çatladı mı diye çatlamışı makbuldür lezzet den çatlar zaten eline sağlık
Sevgili Şükran, şu an çayımın yanında olsaydı, inan ki çatlak olması hiç ama hiç sorun olmazdı:))
Bence böylede harika görünüyorlar.
Yeğeninin ellerine sağlık...
Sevgilerimle...
nefis olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çatlak olması tadının daha iyi olması olabilir, çok güzel görünüyor kahve içip blog geziyordum, canım çekti kahvenin yanına. Tarif için teşekkürler
sevgiyle...
Güzel dostlarım hepinizin değerli yorumlarına çok teşekkür ederim.En kısa zamanda ben de ziyaretinize geleceğim.şu sıralar gerçekleşmesini çok istediğim tatlı ve güzel bir teleşım var, umarım en kısa zamanda halleriz.Hepinizi çok seviyorum..
Çok nefis görünüyorlar. Sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim.
www.bakbuharika.com
Yorum Gönder