Yeni Yıl

25 Şubat 2013 Pazartesi


     Merhabalar herkese, güneşli bir haftaya daha başladık. Güzelliklerle sağlıkla, sevgiyle dolu dolu geçsin. 


      Mevsiminde alıp sakladığım taze bamya yemeğini  çok severiz. Bamya yemeği genelde çok sevilen bir yemek değilse de,  bol soğan sarımsak limon eşliğinde doğru pişirildiğinde aslında çok lezzetli bir yemeğe dönüşür.  

    Bunları yaz tatilimizde Ayvalık pazarından alıp derin dondurucuma saklamıştım. Saklarken bir havucu da küp doğrar hemen bamya paketinin üzerine koyup kaldırırım . Pişireceğim anda havuç evde olmayabiliyor, bu yüzden de benim için çok pratik oluyor.   





Tarifi:

Malzemeler:
1 kg. taze bamya( tepeleri külah biçiminde ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
5 adet iri diş sarımsak
1 adet domates 
1 adet havuç (küp doğranmış)
1/2  limon suyu
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
 pul biber, tuz
3 yemek k.zeytinyağı

Hazırlanışı:

-Ayıklanan bamyalar bol limonla harmanlanıp kenarda bekletilir.

-Tencereye zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsak konur şeffaflaşana kadar kavrulur. (şayet kemikli tavuk etiyle pişirmek isterseniz bu esnada koyup biraz da onunla kavurmalısınız). 

- Kabuğu soyulmuş, doğranmış domates ve salçalar eklenerek tekrar bir kaç dakika daha kavrulur. bamyalar eklenir. üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir. artık karıştırılmaz.

- Limon suyu kontrol edilerek, ardından tuzu ve pul biberi de eklenir. kısık ateşte bamyalar hafif yumuşayana kadar pişirşilir. sıcak su gerektikçe ilave edilir.   



Benzer Yazılar:

  • Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Kerevizi eskiden hiç bilmezdik yada mahallemizdeki manavlarda ve pazarlarda satılmazdı sonra sonra tanıdık.. çiğ olarak salatası kadar etli yemeğini ve zeytinyağlısını ailece çok severek tüketiriz. Size tavsiyem bulduk… Read More
  • Zeytinyağlı İç BaklaGüzel bir hafta diliyorum tüm dostlara.. Taze iç baklaları enginarlarla birlikte çıktığı mevsimde alıp, ayıklayıp derin dondurucuma koymuştum. Zaman zaman yardımcı yemek veya meze olarak pişirdiklerimden birisidir.  Ma… Read More
  • Portakallı z.yağlı Kereviz Kerevizleri soyun  yarım cm kalınlıkta dilimleyin ve limonlu soğuk suya koyun 4 adet portakalın suyunu sıkın. 2 adet havucuda ince halkalar halinde doğrayın 1 adet irice kuru soğanı piyazlık doğrayın Tencereye soğan … Read More
  • Zeytinyağlı Taze Bakla Şimdi taze baklanın tam mevsimi.Eğer seviyorsanız siz de bu kadife yüzeyli ve çok faydalı sebzeyi, en az bir kez pişirin derim. Malzemeler: 1 kilo taze bakla 1 adet iri kuru soğan 2 diş sarımsak 3 yemek… Read More
  • Mutlu bir Pazar Masası                        Havalar ısınınca yakın akrabalarla kahvaltıda veya beş çayında buluşmalarımızda başlamış oldu. Sezonun açılışı da bizdeydi. Yeğenlerin çocuk… Read More

2 yorum:

ömür dedi ki...

ellerinize sağlık:)ben çok severim ama eşim yemediği için yapamıyorum sevgiler

kış güneşi dedi ki...

eline sağlık canım kış ortasında yaz lezzeti değer valla

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı