Yeni Yıl

25 Şubat 2013 Pazartesi


     Merhabalar herkese, güneşli bir haftaya daha başladık. Güzelliklerle sağlıkla, sevgiyle dolu dolu geçsin. 


      Mevsiminde alıp sakladığım taze bamya yemeğini  çok severiz. Bamya yemeği genelde çok sevilen bir yemek değilse de,  bol soğan sarımsak limon eşliğinde doğru pişirildiğinde aslında çok lezzetli bir yemeğe dönüşür.  

    Bunları yaz tatilimizde Ayvalık pazarından alıp derin dondurucuma saklamıştım. Saklarken bir havucu da küp doğrar hemen bamya paketinin üzerine koyup kaldırırım . Pişireceğim anda havuç evde olmayabiliyor, bu yüzden de benim için çok pratik oluyor.   





Tarifi:

Malzemeler:
1 kg. taze bamya( tepeleri külah biçiminde ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
5 adet iri diş sarımsak
1 adet domates 
1 adet havuç (küp doğranmış)
1/2  limon suyu
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
 pul biber, tuz
3 yemek k.zeytinyağı

Hazırlanışı:

-Ayıklanan bamyalar bol limonla harmanlanıp kenarda bekletilir.

-Tencereye zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsak konur şeffaflaşana kadar kavrulur. (şayet kemikli tavuk etiyle pişirmek isterseniz bu esnada koyup biraz da onunla kavurmalısınız). 

- Kabuğu soyulmuş, doğranmış domates ve salçalar eklenerek tekrar bir kaç dakika daha kavrulur. bamyalar eklenir. üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir. artık karıştırılmaz.

- Limon suyu kontrol edilerek, ardından tuzu ve pul biberi de eklenir. kısık ateşte bamyalar hafif yumuşayana kadar pişirşilir. sıcak su gerektikçe ilave edilir.   



Benzer Yazılar:

  • Lahana kubbesi Markettin alışveriş yaparken yumuşacık ve tam sarmalık lahana bulunca mevsimi geçmeden zeytinyağlı lahana sarması yapmak istedim ve hemen tarttırıp alışveriş sepetine koydum.. Lahananın kök kısmını bıçakla temizleyip öylece … Read More
  • Terbiyeli Sebze Çorbası / Z. yağlı İç Bakla/ Fincan Keki Merhabalar yeniden, güzel bir hafta diliyorum. Bir önceki iftar soframdaki lezzetlerin tarifini isteyen arkadaşları bekletmek istemedim. Bu hafta ki davet soframda da yine bu çorba vardı. Sizler çorbaya di… Read More
  • Kırmızı Biber Dolması Zeytinyağlı biber dolması içi gibi iç hazırlanır ve tohumları temizlenmiş çiğ kırmızı biberler içine doldurulur. Tencerede pişirdikten sonra ılıyınca biberlerin kabukları soyulup servis yapılır. Afiyet olsun.. Not: Düzgün … Read More
  • Zeytinyağlı KerevizAslında kereviz yemeğini pek sevmezdim ama bu yemeği arkadaşım Deniz'in evinde yedim ve çok beğendim.Çok değişik ve hoş bir tat olmuştu!Bence siz de bir kere denemelisiniz...Malzemeler:3 adet büyük kereviz2 adet havuç1 adet s… Read More
  • Kuru biber patlıcan dolması / muhallebili kadayıfBayram sonrası hepinize güzel bir hafta diliyorum.. Bayramda yaptığım kurutulmuş biber ve patlıcan dolmasını  tadan misafirlerim tarifini mutlaka vermemi istemişlerdi. Bende hem onlar için hemde siz değerli okuyucularım … Read More

2 yorum:

ömür dedi ki...

ellerinize sağlık:)ben çok severim ama eşim yemediği için yapamıyorum sevgiler

kış güneşi dedi ki...

eline sağlık canım kış ortasında yaz lezzeti değer valla

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı