Yeni Yıl

4 Şubat 2013 Pazartesi





Kalbiniz hangi güzel şey için çarpıyorsa, her doğan güneş size onu getirsin.



Kafkas kebabını televizyonda bir programda not almıştım . 
Bu kebabı yapan usta fırınlayıp çıkarttığında kebabın çevresine sarılan milföy hamurunun her tarafının çok güzel kızardığı görmüştüm fakat bizim yaptığımızda yanyana fırın kabına dizilen kebapların milföyü üzerleri kızarmasına rağmen yan tarafları öyle kızarmadı nedense..Bunu yapan ustanın taş fırında pişirmesine bağladım ama ben bir dahaki sefere daha aralıklı dizerek pişirmeyi deneyeceğim. Afiyet olsun.


Gelelim tarife:

Malzemeler: 4 kişilik

4 adet bostan patlıcan
1/2 kg. kebaba uygun et
8 ince dilimlenmiş domates
8 ince rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
tuz, karabiber, kekik,vs.
kızartmak için sıvı yağ
8 adet milföy hamuru

Hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyulup içleri hafif etli kalacak şekilde oyulur, tuzlu suda bir süre bekletilir kurulanıp bol sıvı yağda her tarafı yumuşayana kadar kızartılır  kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı emdirilir.
Diğer tarafta et , kuru soğan, sarımsak sotelenir biraz kavrulunca salçası eklenerek tuzu ve baharatı ayarlanır. sıcak su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir ( ben bu aşamaları düdüklüde çok kısa zamanda yapıyorum) 
Her patlıcanın içine etli karışımdan doldurulur.
Önceden yumuşatılmış Milföy hamurları merdane ile uzunlamasına açılır.Patlıcanın etrafına sarılarak fırın kabına dizilir.
Üzerlerine bir dilim domates rende kaşar peyniri konarak işlem tamamlanır. 
Fırın kabının tabanına çok az miktarda sıcak su konarak milföylerin kızarması ve kaşarların erimesi  sağlanır. 
Fırından çıkartılıp dinlendirilen kebaplar servise hazır edilir.

Not: 
-Milföy yerine ince yufkanın daha çok yakışacağını düşünüyorum, bir daha ki denememde öyle yapacağım.
-Patlıcanları kızartırken tamamen pişmiş olmasına dikkat edin zira yerken hafif sert kalan yeri olduğunda çok da hoş olmuyor..
-Fırın kabına en son konacak sıcak suda bir kaşık salçayı eritip öyle koymanızı tavsiye ederim.






Benzer Yazılar:

  • Salçalı BiftekMalzemeler: (2 kişilik)2 adet biftek2-3 yemek kaşığı salçatuz, karabibersıcak suzeytinyağıYapılışı:Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.Biftekleri pişirmeden önce et döveceğ… Read More
  • Milföye sarılı tavuk bagetler Tarif, zevkle takip ettiğim  http://yemekbirask.blogspot.com/ bloğunun sahibi sevgili Seval'e ait. onun sunumu bence daha hoş görünüyor ama lezzet bakımından yiyenlerden tam not aldık..Davetleriniz için önceden ha… Read More
  • Fırında Kaburga Malzemeler: (5 Kişilik) 1,5 kg. bütün kuzu kaburga 3-5 diş sarımsak tuz, karabiber 1 yemek kaşığı un Yapılışı: Öncelikle etlerin her iki tarafları tuz ve karabibere bulanır.Kaburgaların etli kısımlarına bıça… Read More
  • Pesto Soslu Tavuk Sarma / Lebeniye Çorbası     Yine güzel ve lezzetli iki tarifle karşınızdayım sevgili dostlar, fotoğraflar önceki akşam iftar masamızdan. Bu sıralar bloglarda lebeniye çorbasının fotoğrafları beni çok … Read More
  • Çökerme kebabı/Bodrum Kebabı        Merhabalar, sonbaharın serinliğini artık iyiden iyiye üzerimizde hissederken sizlere sıcacık bir hafta diliyor ve güzelikler içinde birbirinden nefis tarifleri elimden gel… Read More

7 yorum:

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık gerçekten güzel görünüyorlar
sevgilerimle

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yemeği çok beğendim çok şık olmuş,denemek lazı.ellerinize sağlık..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık tatlım çok severim:))

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel ,değişik ,şık
ellerine sağlık

Heyyfi dedi ki...

Şükran'cığım, sadece görüntüsü bile doyuruyor:)
Ellerine sağlık canım, yiyenlere afiyetler olsun.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

böylede harika gözüküyor.ellerine saglık.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir yemek olmuş ellerine sağlık sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı