Yeni Yıl

14 Haziran 2012 Perşembe

     Yine bir nefis börek daha..Ben bu baklava yufkasını çok tuttum arkadaşlar. İncecik katları yerken ağızda dağılıyor ve çok güzel  lezzette börekler ortaya çıkıyor. Geçen gün aldığım 1 paket baklava yufkası  ile hem börek hem baklava yaptım her ikisi de nefisti.
    Börekleri, yumurta yağ ve su ile hazırladığım sostan her yufka arasına sürerek üçlü gruplar oluşturdum bu esnada mutlaka diğer yufkalarınızın üzerini kurumamaları için nemli bezle örtülü tutun.Yufkaların herhangi bir kenarına  (tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın) peynirli iç koydum ve pişirme kağıdı serili tepside aralıklı olarak gerektiğinde kullanmak üzere buzluğa kaldırdım.
    Önceki gün ben işteyken Canan'ın  İstanbul'dan arkadaşı kısıtlı bir süre Ankara'da olduğunu ve müsaitse gelmek istediğini bildirmiş evde büyüklerinde bir süredir kaldığını düşünürsek hemen mutfağa girip kızımın bir şeyler hazırlaması da kolay olmayacaktı Üstelik Can da çok el ayak olduğu şu günlerde.
   Ona hemen dolapta böreğin olduğunu, çıkartıp pişirebileceğini söyleyince nasıl rahatladığın söylememe gerek yok sanırım..Yanına onun çok başarılı yaptığı bir kek ve yine bir gün önce bahçeden toplanıp  pişen zeytinyağlı  minik yaprak sarması eşlik etti. Baklava ise raporlu olduğum günlerde denediğim bülbül yuvasıydı, bunun da tarif gelecek.

Sevgiyle afiyetle kalın..

Benzer Yazılar:

  • Cumartesi Yaptığımız Akraba Gününden... Cumartesi günü, yeğenimin kayınvalidesindeydik. Akraba günümüze onu da dahil ettik. Kendisi çok mütevazi ve özverilidir. Becerikliliğine gelince, daha önce de bahsetmiştim yine değinmek istiyorum,vallahi onunla hiç birimiz … Read More
  • Misafirim vardı!Uzun zamandır yemek ya da pasta börek yapmıyordum ve dolayısıyla da bu tarafla ilgilenemiyordum (Bendeniz Canan, nam-ı diğer kitap kurduyum ben).Hep annem ve kardeşim yazıyordu tarifleri.E tabii benim anneme yetişebilmem mümk… Read More
  • Çiğ Börek Malzemeler: 4 sb. un 2 yk yoğurt Yarım çk. karbonat Tuz Su İç Malzemesi: 300 gr. kıyma 1 adet kuru soğan 1 kahve fincanı su Tuz, karabiber, pul biber Yapılışı: Malzemeler karışrılırıp yumuşak bir hamur elde edilir ve 1… Read More
  • Ev yapımı nefis pizza Ben bu pizzayı genelde hafta sonları yemek saatleri değiştiğinde yaparım. Hem yapımı çok pratik hem lezzetli hem de doyurucu oluyor. Ayrıca evdeki malzemeleri değerlendirmenin de nefis yollarından biri. Hamurunu klasik piz… Read More
  • Patatesli peynirli rulo börek Bu böreğin yapımı da çok kolay ve aynı zamanda  daha önceden hazırlayıp buzluğunuzda aniden gelen misafirleriniz için çıkarıp hemen pişirebileceğiniz pratik bir tarif.. Malzeme: 3 yufka Aralara  sürülecek iç mal… Read More

8 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

baklava yufkasıyla yapılan boreklerı cok severım ellerıne sağlık

Canan Demirbağ dedi ki...

Baklava yufkası çok büyük kolaylık börek nefis gözüküyor,elinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Baklava yufakası ile börek güzel oluyor bir kere yapmıştım bende.Sizin böreğinizde çok güzel görünüyor buzluğa kaldırılan börek kısıtlı zamanlarda ilaç gibi geliyor:)

Unknown dedi ki...

Bende bloğuma beklerim

Adsız dedi ki...

[url=http://www.pozycjonowanie.v5top.pl/]pozycjonowanie[/url]

Disalce dedi ki...

benim bazı denemelerim güzel olmamaıştı..çıtır çıtır değilde yumuşak olmuşlardı ama içe sürülen harç yüzünden olmuştu galiba..bu börek daha diri güzel görünüyor..ellerine sağlık canım..:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bu memlekette benim tek kullandigim baklavalik yuifka borekler icin..digerini bulamadigimdan pek:)) Ama gercekten lezzetli oluyor..seninkide harika gozukuyor ellerine saglik...

ilhan dedi ki...

Süper gözüküyor. Ellerinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı