Merhabalar, Yaz akşamlarında yapabileceğiniz muhteşem bir salata, yardımcı yemek yada ne bileyim meze diyebiliriz. Ne derseniz deyin ama piyazı lütfen bu şekilde yapın derim.
Burada çok güzel anlatılmış zaten.
Tarifin malzemelerini sağolsun veriyorlar. Onlar çok miktarda yaptıkları için bize malzeme ölçüsü vermediler, Püf noktasınında ölçüler olmadığı , tatların birbiri ile olan uyumu ve hiçbirinin diğerinden baskın olmaması gerektiğini belirtiler..
Malzemeler:
Sarımsak, tahin, sirke, limon suyu, iyi cins zeytinyağı, kuru fasulye, maydonoz, haşlanmış katı yumurta, soğan, domates, baharat( pul biber, karabiber)
Hazırlanışı:
1/2 kg.iyi cins fasulyeyi bir gece önceden ıslatın, ertesi gün suyunu yenileyip dağılmamasına dikkat ederek yumuşayana kadar pişirin. pişirme suyundan birazcık ayırın.
Sos malzemesi için, 3-4 diş taze sarımsağı çok az tuz ile ezin. Buna 1 tam limonun suyu, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 kahve fincanı kadar yağı süzülmüş tahini ekleyip iyice karıştırarak bir kenara koyun
Bir adet kuru soğanı ve domatesi incecik küp halinde doğrayın.
Bir tutam maydonozu incecik kıyın. 2 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. soğuyunca küçük küçük doğrayın.
Çukur bir kapta malzemeleri birleştirin tuzunu tekrar ayarlayın gerekirse ayırdığınız fasulyenin pişirme suyundan biraz ilave edin ve salata tabağına alın sostan bolca üzerine gezdirin pul biber ve kıyılmış maydonoz serpiştirin. ılık olarak servis edin. Yanına salatalık veya arnavut biber turşusu çok yakışıyor.
Not:
Sosunu bolca kullanmaktan çekinmeyın..Fotoğraf çekerken kızım yayvan bir tabak kullanınca taşan sosunu biraz almak zorunda kalmış..
Dilerseniz faulyeleri sadece sosla karıştırıp diğer malzemeleri üzerine serpiştirebilirsiniz.
6 yorum:
Ahhh ah! Bilmez miyim ben Antalya'nın bu güzel lezzetli piyazını ! Özledim Antalya'yı !
En sevdiklerimden biridir piyaz.
Antalyaya has,tahinli sos olmadan olmaz zaten.
Tok olmama rağmen canım çekti görünce:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..
kuru fasulye olsun yeter her türlüsüne eveeet:)
ellerine sağlık afiyet olsun:))
Çok lezzetli bir piyaz olmuş.İçine tahin de konmuş ki ben de sık sık tahin kullanırım bir çok tarifimde ama piyazda hiç kullanmamıştım. Deneyeceğim. Ellerine sağlık canım:)
Piyaz, nedense hep kışın yapmak gelir aklıma.
Adres için de teşekkür ederim. Antalya da bir börekçimiz bir de etçimiz vardı ama piyazcımız yoktu.
Gezerek anne >Çiğdem
Collette, antalya özlenecek bir şehir bence de..
Zel, piyazı tahinle denedikten sonra sevenlerdenim..
Dilek hanımcığım kuru faulyeye boşuna milli yemeğimiz dememişler..
Tümaycığım piyaz gerçektende tahinle ayrı bir lezzete bürünüyor denemani öneririm..
Piyaz aslında her ne kadar kış yemeği gibi düşünülse de yazın da çok rahat tükatilebilecek bir alternatif.
Yorum Gönder