Yeni Yıl

3 Ekim 2011 Pazartesi



       Merhabalar, sonbaharın serinliğini artık iyiden iyiye üzerimizde hissederken sizlere sıcacık bir hafta diliyor ve güzelikler içinde birbirinden nefis tarifleri elimden geldiğince vermeye gayret ediyorum. Arkadaşlar inanmayacaksınız ama 10 gün ara ile her iki elimin başparmaklarını arabamızın kapısına kıstırdım ve şu an iki tırnağımda düşmek üzere mosmor.. Böyle dalgınlık olur mu oluyor, neredeyim aklım kafam nerede bilmiyorum. Hani bebek elini sobaya uzatır yakar bir daha ki sefere temkinli yaklaşır, yok ben öyle değilim bir parmağın acısı yetmemiş gibi ikinciyi de nasıl oldu anlayamadım kazaya kurban ettim İkincisi öncekinden çok daha fazla canımı yaktı çünkü eşim arabadan inip olayı farkedene kadar elimi kapıdan kurtaramadım .  
O gün canımın acısı, dayanma gücümün üst noktasındaydı akşam saatlerinde acile gidip kırık ya da  çatlak var mı diye baktıralım istedik. Çekilen röngende çatlak veya kırık olmadını, ama çok ezilmiş olduğunu söylediler ağrı kesici bir iğne yapıldı ve ardından yine güçlü bir ağrıkesici kremle tablet verildi o geceyi uykusuz geçirdim. Aslında parmaklarımın fotoğrafını koyacaktım ama şimdi güzel bir tarifin yanına yakışık almaz düşüncesi ile vazgeçtim. Gelelim kaza öncesi yaptığım yemeğe..Bu tarifi herhangi bir yerde okuyup bugün bu yemeği pişireyim demedim sadece akşama ne yemek yapabilirim düşüncesi ile evdeki malzemelerimi gözden geçirdiğimde bu tarif aklıma geldi.. Zaman zaman yaparım ve çok da severek yeriz. Bodrum kebabı diye biliniyor ya da ben öyle biliyorum lise yıllarımdayken Bodrum tatilimizde güzel bir restoranda yediğim bu kebabı çok beğenmiştim hiç ağır gelmemişti ve yoğurtunda bu lezzette katkısı bence oldukça fazla.. tabi kullanılan etin rolü de göz ardı edilmemeli.. 
Gelelim tarife;

4 kişilik:

Dana  Bonfile 500 gr.
6 adet orta boy patates
Yoğurt 1 kase
Tereyağı
2 diş sarımsak
sıvıyağ (patateseleri kızartmak için)

Eti marine için:
Etleri parmak inceliğinde doğrayalım.
Kuru soğan rendesi, süt, kekik, pul biber ve zeytinyağı ile harmanlayıp en az 2 saat kadar bekletelim. Düdüklü tencereye tereyağı koyalım marineden süzerek alınan etlerimizi harlı ateşte sulanmasına izin vermeden arkalı önlü kızartalım ve 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar pişirelim. ( bu şekilde yumuşacık oluyor ve etin sertliği kalmıyor.)

Yapılışı:
Öncelikle eti tarif edildiği gibi pişirelim.
Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım ve süzgeçte iyice nişastası gidene kadar yıkayalım . Kurulama bezi üzerinde ıslaklığını alalım. sıvıyağda (kızartmalarda ayçiçek kullanıyorum) kızartalım. servis tabağına kubbe şeklinde alalım. tuz serpelim.
Yoğurtumuzu ezilmiş sarmısak ve tuz  ilave edip sos kıvamında hazırlayalım, oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
Patateslerin üzerine yeterli miktarda yoğurt sosunu gezdirelim üzerlerine kızdırılmış pul biber tereyağ karışımını dökelim.
Bonfileleri yerleştirelim domates maydonoz veya nane yapraklarıyla süsleyip hemen servis edelim. 

Afiyetler olsun efendim.. Bir sonraki tarifimiz Antep' in meşhur fıstıklı kaymaklı  katmeri...

13 yorum:

aysun dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun dilerim tekrarı olmaz :(

...ellerine sağlık o kadar nefis görünüyor ki elimde ekmek olsa pc nin camına bancam o derece iştah açıcı duruyor.

Unknown dedi ki...

O etler nasıl güzeller,nasıl nefis gözüküyorlar anlatılamaz :)
Çökertme kebabını bilirim,pek de çok severim..
Fakat ilk zamanlar kafkas kebabı olarak yapmıştım hep :)
Sonradan öğrendim çökertme olduğunu :)
Bildiğim tek gerçek ismi ne olursa olsun tadının eşsiz olduğu..
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..

yeşim dedi ki...

çok geçmiş olsun canım benim...
oluyor maalesef bende senin gibiyim inan ki...1 gün ara ile parmağımı gardrobun arasına aynı yerden sıkıştırdım.inan ömrümden ömür gitti..acısını çok iyi bilirim...kebab nefis görünüyor ellerinme sağlık...felak nas ve ihlas süresini sürekli oku canım çok iyi geliyo9r...öpüyorum...

made in funda dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.parmakta nasıl acır..inşallah tez zamanda düzelirsin.böyle kazalar hep gelir biz kadınların başına...yemeğin nefis ki ne nefis.harika bir tabak olmuş.ellerin dert görmesin...kaza görmesin..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

hep ellerine sağlık diyoruz ama:)) Bazen de istenmeyen akla gelmeyen şeyler yaşanabiiyor.Çok geçmiş olsun canım nefis bir görüntü

sibelyalcincom dedi ki...

Tarif çok güzel ama öncelikle sizin için çok üzüldüm çok geçmiş olsun bende birkeresinde tırnak düşürmüştüm o acıyı çok iyi bilirim Allah bir daha yaşatmasın
Sevgiler...

mine dedi ki...

aaaa çok acıyor sonrasında da o acı morarmayla perçinleniyor ıgh geçmiş olsun

LeylaK dedi ki...

of off protein deposu bu :) ellerine sağlık.

Kahva Dükkanı'ndan sevgiler...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ablacığım geçmiş olsun pamuk ellerin için çok üzüldüm ama işte bazen dalgınlık böyle kazalar oluyor Allah beterinden saklasın
bu kebaba bayılırım özellikle etler harika görünüyor bir daha
ki sefere senin yaptığın usulde yapacağım,ellerine sağlık ablacığım
öpüyorum seni

ıhlamurcum dedi ki...

Geçmiş olsun, kesinlikle o güzel kebabı yapan ellere nazar değmiş. Allah beterinden korusun.Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.
sevgilerle

lezzet sefasi dedi ki...

cok cokk gecmis olsun, umarim bir an onca acilariniz diner :(
kebabp cok guzel gorunuyor, bend eyapayim ilk firsata

lezzettabağı dedi ki...

Hepinize nasıl teşekkür etsem azdır. Güzel dilekleriniz için çok sağolun varolun.. tek tek cevaplayamadığım için kusura bakmayın olr mu? özellikle sağ elim iyileşir iyileşmez sizlere geleceğim. Hepinizi çooook öpüyorum..

Hayatın Tatları dedi ki...

Bende çok seviyorum Çökertme kebebını birde nedense çok pratik geliyor. ellerine sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı