Yeni Yıl

6 Eylül 2011 Salı

     Bayram tatili sonrası hepinize yeniden merhabalar, nasılsınız dostlar bu tatil hepimize iyi geldi bence ne dersiniz?. Sizi bilmem ama ben hem dinlendim hem çoktandır göremediğim arkadaşlarımı, akrabalarımı eşimi dostumu görme fırsatı buldum. Bayramlar bu yüzden güzeldir. Genelde de biz bayramlarda hep Ankara' da oluruz.,
    Bayramı takip eden Cumartesi günü benim doğum günümdü ve eşimle kızlarım bana çok güzel bir hediye verdiler bunu sizinle paylaşmak istedim. Daha önceleri gidip kalitesini çok beğendiğim, en önemlisi benim için çok anlamı olan bir lokantaya götürdüler neresi mi.. A.O.Ç. Merkez lokantası..Hiç tahmin yürütemediğim bu mekana geldiğimde yine gözyaşlarımı tutamadım. Eğer nezih bir yerde yemek yemek isterseniz bir kez olsun buraya gitmenizi ağaçlar altında bir yemek yemenizi, tarihi solumanızı öneririm.






Bembeyaz kolalı masa örtüler üzerinde beyaz porselen tabaklarda nefis mezelerinizi yiyebilir, içkinizi yudumlayabilir, ızgara çeşitlerini tadabilirsiniz. Zengin tatlı mönüsüyle En iyi on listesine giren  ve özellikle talaş böreği ile ün yapmış mekanda hizmet dört dörtlük .. Fiyatı çok makul sayılmasa da orada bulunmak o havayı teneffüs etmek bence her şeye değer. Yazın genelde kapalı olan bölümde duvarlarda Atatürk’ün çok güzel resimleri asılı, canlı müzik eşliğinde yemeğinizi yerken sanki o günlere gidiyorsunuz. Sanki O büyük insanla yemek yiyorsunuz..Ayrıca düğün mekanı olarakta hizmet veriyorlarmış. 
  





 





Atatürk 1925'li yıllarda Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluş aşamasında zamanının büyük bir bölümünü çiftlikte geçirmeye başlamıştır. Büyük önder'in öğlen saatlerinde çiftlikte bulunması nedeniyle, yemek yiyebileceği bir mutfak hazırlanmış ve bu mutfak daha sonra çevrenin ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesiyle akşamları dostlarıyla oturup sohbet ettiği, yemek yediği bir mekan halini almıştır.
1930'lu yıllarda bu mekan restaurant haline getirilip Tarım Bakanlığının işletmesine verilmiştir.1956 yılında bugünki şekline alman mimarlar vasıtasıyla getirilmiştir. 1962 yılında özelleştirilerek Edip Arındor'a devredilmiş olan A.O.Ç. Merkez lokantası,bugünkü işletmecilerine 1975 yılında devredilmiştir. Avni Öztürk tarafından işletilmeye başlatılan lokanta daha sonra aile şirketi olarak işletilmeye devam etmiştir. Halen M.Ali Öztürk yönetiminde işletilmektedir.
Lokanta 75 yıllık tarihi ile Ankara'nın en eski lokantalarından biridir. Türk ve Fransız mutfağı tarzında çalışan lokanta son dönemlerde güneydoğu mutfağınında seçkin çeşitlerini bünyesine katmıştır. 250 kişilik ana salonu ve 80 kişilik özel Ata salon ile 750 kişilik bahçesinde hizmet vermekte olan lokanta, ulu önder Atatürk'ten İnönüye birçok devlet adamını, iş adamları ve sanatçıları ağırlamıştır. 
İletişim Bilgileri:
Adres: Atatürk Orman Çiftliği Çiftlik Caddesi No:72 Ankara
Telefon: (0312) 211 02 20 - (0312) 211 02 50






9 yorum:

elif ada dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun. Nice nice yıllara...

DERYA dedi ki...

anneciğim, çok güzel bi yermiş gerçekten, iyi ki gitmişiz:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nice mutlu yıllara sağlıkla sevdiklerinizle inş.

anneanneninemekleri dedi ki...

NİCE YILLARA SEVDİKLERİNİZLE ULAŞMANIZ DİLEĞİ İLE,SEVGİLER

pelinpembesi dedi ki...

nice güzel yaşlara!!

durutarifler dedi ki...

Nice nice yıllara . Sevgilerle.
Ben Ankara'da bir kere gitmiştim . Gerçekten çok güzel bir yer. Sevgiler

Adsız dedi ki...

artik sahipleri 2010 yilindan itibaren degismistir ordaki yazan kisilere ait degildir.kisacasi eski sahipleri devir etmislerdir,bilgilendirmek istedim

Adsız dedi ki...

Anı defteri var mıydı gittiğinizde farkettiniz mi acaba?

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili adsız, anı defterinin olup olmadığını hatırlamıyorum inanın. gerekirse telefonla sorulabilir.. sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı