Malzemeler:
1 adet oldukça iri patates ( bu ölçülerle iki adet krep oldu)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım demet maydonoz ve dereotu
tuz, karabiber
üzeri için 1 bardak kaşar rendesi
Yapılışı:
Patates rendelenir ve su dolu bir kapta tutulur.Bir kaseye yumurtalar, un, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşillikler konup karıştırılir. Su içinden patates rendesi süzgeçle süzülüp alınır ve avuç içinde sıkılarak fazla suyu atılır karışımın içine ilave edilir. Tekrar karıştırılıp tuzu ayarlanır. Karışım mücver kıvamında olacak şekilde hazırlanır. tavaya biraz tereyağı konup eritilir krep hamurundan 1 cm. kalınlıkta yayılır. Altı pişştiğinde diğer yüzü çevrilir ve bu aşamada rende kaşar serpilip ağzı kapatılarak peynirin erimesi ve alt yüzeyinin pişmesi sağlanır. sıcak sıcak servis yapılır.. Afiyet olsun..
8 yorum:
ŞÜKRAN sultan yaptın da gel dedin gelmedik mi cık cık :))
Sevgili stilim benim, hadi bu hafta sonu çık gel.. Börekler açarım sanaaaaa ..Bizimle olduğun için çok teşekkürler hayatım, Bu arada leopar çoraplı kıza da bayıldım, tanıyor musun? sevgiler...
hemen yapayım dedim iadeyi ziyaret ellerine sağlık krebi boç yapıyorum ozellikle ıspanaklı . patateslisinide deniycem en kısa zamanda ....
Ziyaretin için çok teşekkürler, ecem ve ardayı çok öpüyorum.. sevgiler..
hımmm süper gözüküyor, krebi her şekilde yemeği severim bu tarifte hoşuma gitti kesinlikle deneyeceğm elinize sağlık
Sevgili Burcu, değerli yorumun için çok teşekkürler Krep gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bir o kadar da pratik, Hemen yapılabilecek bir tarif..sevgiler..
krebin her hali muhteşem yahu.yimede yanında yat cinsinden olmuş ellerine kollarına sağlık
Sevgili serpil seni aramızda görmek beni çok mutlu etti teşekkürler..
Yorum Gönder