Yeni Yıl

7 Ocak 2010 Perşembe


Yeni yıla sağlık ve neşe içinde girdik.. İnşallah bütün yıl  hepimiz için böyle geçer. Bolca tombala oynadık.. Yedik içtik,çok eğlendik.
Herkes birbirinden güzel ve lezzetli yemekler,mezeler,tatlılar yapmıştı. Yeni yıl mönümüzde:
Sac kavurma
Yayla çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Pirinç pilavı
Yoğurtlu mantar salatası
Mevsim salata
Haydari
Rus salatası
Acılı Antep ezmesi
Yoğurtlu havuç salatası
Havuç tatlısı
Yaş pasta vardı.








 Yılbaşına özel hazırladığımız mezeler herkes tarafından çok beğenildi. Soldan itibaren Acılı Antep Ezmesi, Rus salatası, Haydari ve yoğurtlu havuç salatası. Tariflerini ilerde sizlerle paylaşacağım.
İleri saatlerde de ablamın doğumgünü kutladık,yaptığımız pasta sürprizini çok beğendi.
Yeğenlerimin çocuklarına yeğenimin eşinin Noel Baba gibi evin dış kapısına koyduğu hediyelerini verdik ve çok sevindiler.
İlerleyen saatlerde hep birlikte tombala oynadık ve çok güldük,çok eğlendik. Yılbaşının vazgeçilmezlerinden kuruyemiş ikramından sonra eniştemin aldığı ( tam 10 kilo!) kestaneyi yemeye fırsatımız olmadı.
Daha önceki yazımda da söz ettiğim gibi bu yılbaşı annem ve babam da bizimleydi ve bu yüzden biraz da onları düşünerek saat çok geç olmadan evimize geçtik.Zaten annemler bizde kalacaktı.Saat 02.00'ye doğru evimize döndük ve evden apar topar çıktığımız için henüz açamadığımız hediyelerimizi birbirimize verdik.Eşim ve kızım bana gerçekten çok ihtiyacım olduğunu düşündükleri (ki gerçekten de vardı, mikserimin teli kırılmıştı ve tek parçayla idare etmeye çalışıyordum) mikser almışlar.

Geçtiğimiz pazar günü ise yılbaşı gecesinden kalan kestaneleri kestane şekeri yaparak değerlendirmeye karar verdim.Tarifini de http://www.lezzet.com.tr/mutfak_okulu/00160/  adresinden alıp uyguladım. Gerçekten hazır alınmış gibi oldu.


Yeni yılda uzun süredir görüşemediğim sevgili Betül'ün mail adresini bulmam ve yeni yıl mesajı atarak tekrar irtibat kurmamız beni ayrıca çok mutlu etti. 2010 da istanbul a gittiğimde inşallah Betül, Gönül ve Benan' la görüşme imkanım doğar.. .Onlara buradan sevgilerimi yolluyorum...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı