Yeni Yıl

25 Mayıs 2009 Pazartesi

















Lazanyayı bir çok yerde yedim ama evde kendim hiç yapmamıştım.Eh artık zamanı geldi diye düşündüm ve geçenlerde marketten aldım lazanya ve eve gelip yaptım.Sonuç bir harika oldu!!!Bayıla bayıla yedik eşimle:)

Malzemeler:
10 parça Barilla lazanya
1 adet kuru soğan
400 gr. kıyma
2-3 adet yeşil biber (ben 1- tane de kırmızı biber koydum)
1 adet orta boy domates
2-3 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber

Beşamel sos için:
150 gr. margarin
3-4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerini süslemek için:
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Öncelikle kıymalı içi hazırlayın.Bunun için soğanları, biberleri ve domatesi küçük küçük doğrayın.Önce soğanı yağda pembeleşene dek kavurun.Sonra biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Daha sonra kıymayı ve baharatları da ekleyin, biraz daha pişirdikten sonra domatesi ve salçayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Beşamel sosu hazırlamak için bir tavada yağı eritin, hemen unu koyup sürekli karıştırarark kavurmaya başlayın.Unun rengi hafif dönüp de kokusu gelmeye başlayınca sütü ilave edin, yine devamlı karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.En son tuzunu da ekleyin ve hafif hafif kaynamaya başlayınca altını söndürün.

Bu arada başka bir tencerede kaynar suya 10 adet lazanyayı atın, biraz tuz da ekleyip 10 dakika kaynatın.Sonra yağlanmış bir fırın kabına biraz beşamel sos sürün, üzerine 2 adet lazanyayı yan yana koyun.Üzerine beşamel sos sürün, sonra kıymalı harçtan koyun.Onun üzerine tekrar 2 adet lazanya koyun, beşamel sos sürün ve yine kıymalı harç koyun.Bu şekilde lazanyalar bitene dek işlemi tekrar edin.En son lazanyaların üzerine kalan beşamel sosu sürün ve rende kaşar penirini de bolca dökün.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Kıymalı LazanyaLazanyayı bir çok yerde yedim ama evde kendim hiç yapmamıştım.Eh artık zamanı geldi diye düşündüm ve geçenlerde marketten aldım lazanya ve eve gelip yaptım.Sonuç bir harika oldu!!!Bayıla bayıla yedik eşimle:)Malzemeler:10 par… Read More
  • Tortellini yaptım!Haftasonu mutfakta bir şeyler hazırlarken, bir öğünlük de erişte ve tortellini yapmaya karar verdim.Daha önce de yapmıştım ama bir türlü fotoğrafını çekememiştim.Malzeme olarak 3 yumurta ve 3 komposto kasesi un, tuz ve 1 yeme… Read More
  • Gnochi Gnochi bildiğimiz patates köftelerinin daha küçük hazırlanmışlarının  tuzlu suda haşlanıp üzerine dilediğiniz sosun dökülmesi olayı bana göre ..Ben zaman zaman yaparım ve evdekilerde çok severek yerler..Yine dün akşam d… Read More
  • Pesto (Fesleğen) Soslu MakarnaMalzemeler:1 paket makarna1 demet taze fesleğen1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yer fıstığı1 küçük kutu krema2 diş sarımsaksıcak sutuzkara biberÜzeri İçin:rendelenmiş kaşar peyniriYapılışı:Önce bir tencere kaynar suya tuz … Read More
  • Mercimekli Bulgur pilavı Güzel bir hafta diliyorum... Sağlığımız açısından bakliyatlar çok önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bakliyatların yüksek çeper ve bitkisel proteinleri içermesi, B vitaminleri ve bazı minaraller açısından zengin ol… Read More

4 yorum:

Hobiriks dedi ki...

hmmm nefiss görünüyor ..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Gercekten nefis gorunuyor, ellerinize saglik :))

Halime dedi ki...

oyy bu blog benim iştahımı fazlasıyla açtı.diyetteyim yahu :D.Ellerine sağlık :D

TAZE NANE dedi ki...

Harika görünüyor....

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı