21 Mayıs 2009 Perşembe
- 21 Mayıs 2009 Perşembe
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- Yorum yazın
Malzemeler:
100 gr. yumuşak tereyağı
3 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
Yapılışı:
1 yumurta akı hariç diğer malzemelerle yumuşacık bir hamur yoğurun.Unu azar azar ilave ederek kıvamını ayarlayın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp köfte şeklinde yuvarlayın.Bu arada iki ucunu hafifçe inceltin, ay şekli verin ve pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürün ve toz şeker serpin.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafifçe pembeleşene dek pişirin.Fırından çıkarıp sıcakken bol pudra şekeri serpin, servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder