21 Mayıs 2009 Perşembe
- 21 Mayıs 2009 Perşembe
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- 2 yorum
Bu tarifi kendi defterime çok önceden kaydetmiştim.Nereden ne zaman aldım hatırlamıyorum ama yoğun iş günlerimde çok pratik olduğu için derin dondurucumda her zaman pişirmeye hazır bulundururum.Tadı çok güzel ve yapılışı da oldukça basit.Eminim denediğinizde siz de beğeneceksiniz.
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı soğuk süt
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz, karabiber, kekik ve pul biber
birkaç yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
Yapılışı:
Tavuk göğsünü parmak inceliğinde doğrayın.Nişastayı yayvan bir tabağa alın, süt ve diğer malzemeleri başka bir kasede karıştırın.Tavuk parçalarını bu karışıma koyun ve kasenin üzerini bir streçle kapatın, buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Daha sonra çıkardığınız bu kaseden, tavuk parçalarını maşa ya da delikli kepçe yardımıyla alın ve nişastaya bulayın.Çok az yağ gezdirdiğiniz tavada her taraflarını kızartın.İster pilav eşliğinde, ister yeşil salatayla servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Nefis bir tarif bu, en kisa zamanda denemek istiyorum :)) ama tabii once nisasta bulmam lazim :)) Kocaman sevgilerimi gonderiyorum :))
Sevgili Moonsun, teşekkürler yanımızda olduğunuz için. Bizdende size daha kocaman sevgiler...
Yorum Gönder