Yeni Yıl

14 Mayıs 2009 Perşembe

















Ben ve eşim mücveri çok severiz.Genelde yağda kızartarak yaparım, sarımsaklı yoğurt ile çok lezzetli oluyor.Ama bu sefer fırında deneyim istedim ve elimde bulunan ama daha önce yapmadığım bu tarifi uyguladım.Sonuç çok beğenildi:))

Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
3 yumurta
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber

Yapılışı:
Öncelikle kabakları güzelce soyun, rendeleyin ve bir kaba sularını iyice sıkarak alın.İçine ince doğranmış maydonoz ve dereotunu ekleyin.Üzerine peyniri rendeleyin.Sonra yumurtaları, yağı, unu, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.Yağlanmış bir borcama ya da fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.(Ben üzerine yumurta sarısı sürdüm ve çörek otu da attım.)
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Midye Börek  3x8 olarak dizildiğinde 1 kg. yufkayı tepsi rahatlıkla alıyor. Midye böreğini blogcularda gördükçe bende deneyim deyip duruyordum. Hafta sonu belki annemleri ziyarete giderk… Read More
  • Tavuklu Patates Pastası / Çıtır BöreklerKardeşliğin doğduğu, Sevgilerin birleştiği, Biraz durgun, belki yorgun, Yine de mutlu,  Yine de umutlu, Yine de sevgi dolu nice ramazanlar diliyorum.. Çıtır börekler bu akşam sahur için hazırlandı.. Malzeme olarak iki … Read More
  • Büzgülü Börek          Büzgülü börek veya plili börek de deniyor. Eğer çok aceleniz var ve bir börek yapmak durumundaysanız size bu böreği öneririm. Yufkanızın çok taze olması ve içine koyacağınız harcın bol olma… Read More
  • Kahve Likörlü Kremalı Poğaça       Arnavut Ciğeri, bloğunun sahibi sevgili Asuman hanım, bu poğaçayı yayınladığında içinin dokusunu hep merak edip durmuştum. Fırsat bulduğum ilk anda evde de az miktarda kahve llikörü var… Read More
  • Ezme Haşhaşlı Çıtır Börekler Malzemeler:  (24 adet ) 3 adet yufka 1 su bard. ezme haşhaş 1 su bard. ayçiçek yağı 1 su bard ezilmiş ceviz (isteğe bağlı) Yapılışı: Haşhaşı  sıvı yağla inceltelim Bir yufkayı tezgaha serelim, üzerine ezme h… Read More

3 yorum:

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

annem de bugün fırında kabak mücveri yapmış ama evde beyaz un kalmadığında mısır unu ile yapmış. O da çok başarılı, tavsiye ederim

Moonish (moonsun) dedi ki...

Tarifler nefis gorunuyor, afiyet bal seker olsun :))

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için.
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı