Yeni Yıl

14 Mayıs 2009 Perşembe

















Ben ve eşim mücveri çok severiz.Genelde yağda kızartarak yaparım, sarımsaklı yoğurt ile çok lezzetli oluyor.Ama bu sefer fırında deneyim istedim ve elimde bulunan ama daha önce yapmadığım bu tarifi uyguladım.Sonuç çok beğenildi:))

Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
3 yumurta
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber

Yapılışı:
Öncelikle kabakları güzelce soyun, rendeleyin ve bir kaba sularını iyice sıkarak alın.İçine ince doğranmış maydonoz ve dereotunu ekleyin.Üzerine peyniri rendeleyin.Sonra yumurtaları, yağı, unu, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.Yağlanmış bir borcama ya da fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.(Ben üzerine yumurta sarısı sürdüm ve çörek otu da attım.)
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Misafirim vardı!Uzun zamandır yemek ya da pasta börek yapmıyordum ve dolayısıyla da bu tarafla ilgilenemiyordum (Bendeniz Canan, nam-ı diğer kitap kurduyum ben).Hep annem ve kardeşim yazıyordu tarifleri.E tabii benim anneme yetişebilmem mümk… Read More
  • Cumartesi Yaptığımız Akraba Gününden... Cumartesi günü, yeğenimin kayınvalidesindeydik. Akraba günümüze onu da dahil ettik. Kendisi çok mütevazi ve özverilidir. Becerikliliğine gelince, daha önce de bahsetmiştim yine değinmek istiyorum,vallahi onunla hiç birimiz … Read More
  • Su Böreği Daha önceden akraba günümüzden ve tariflerden söz etmiştim.Şimdi fırsat buldukça oradaki tarifleri paylaşmaya çalışacağım. Fotoğraf çekiminde maalesef hala çok acemiyim, bu yüzden bazı tariflerin resimlerini ya net çek… Read More
  • Fırında Kabak MücverBen ve eşim mücveri çok severiz.Genelde yağda kızartarak yaparım, sarımsaklı yoğurt ile çok lezzetli oluyor.Ama bu sefer fırında deneyim istedim ve elimde bulunan ama daha önce yapmadığım bu tarifi uyguladım.Sonuç çok beğenil… Read More
  • Kabaklı Rulo Börek (Boşnak Böreği)Bu böreği biz boşnak böreği olarak biliriz. Çocukluğumuzda memlekete her gittiğimiz de rahmetli anneannem ve yengem mutlaka yapar ve bize tattırırlardı. Bu tarifin yapılışında püf noktası, iç malzemesine bol süt kaymağı ve t… Read More

3 yorum:

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

annem de bugün fırında kabak mücveri yapmış ama evde beyaz un kalmadığında mısır unu ile yapmış. O da çok başarılı, tavsiye ederim

Moonish (moonsun) dedi ki...

Tarifler nefis gorunuyor, afiyet bal seker olsun :))

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için.
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı