Yeni Yıl

13 Nisan 2009 Pazartesi




















Bu salatayı Cafe Fernando'nun blogunda gördüğümde tadının çok güzel olacağını düşünmüştüm.Ben tarifi birazcık değiştirerek denedim.

Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü
2 adet göbekli marul (iç yapraklarını kullandım)
1 büyük kase dolusu kruton ekmek(ben ekmekçiden hazır kruton aldım)

Sos:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
yarım çay kaşığı Dijon hardal
1,5 çay kaşığı (ben Worcestershire sosu kullanmadım)
tuz karabiber
3 Diş sarımsak

Yapılışı:
Tavuk göğüslerini uzun dilimlere kesin.Bir kaşık toz şeker, bir kaşık tuz bulunan büyük bir kase su içinde 30 dakika bekletin, çıkartıp kurulama bezi ile tavukları kurulayın.
Tavaya çok az sıvı yağ koyun ve ısınınca tavuk parçalarının iyice her tarafını kızartın.Kapaklı bir kapta sıcak kalması için bekletin.Diğer tarafta 3 diş sarımsağı ezin veya incecik kıyın, az yağda hafif döndürün ve üzerlerine krutonları ilave edip sarımsakların aromasını almasını sağlayın. Göbekli marulların mümkünse iç yapraklarını irice doğrayıp servis yapacağınız salata kasesine alın, krutonları katın.Tavuk dilimlerini verevine ince dilimleyip ilave edin.Sos malzemesini iyice karıştırın ve üzerlerine gezdirin.Hepsini harmanlayıp kaseyi streçle kaplayın, servis saatine kadar tutun.(Bu salatayı servise en fazla yarım saat kala hazırlamanızı tavsiye ederim.)
Afiyet olsun...

2 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Nefis bir salata olmus, ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.
Kizilciksurubu/Senem

Anne Kaz dedi ki...

çok lezzetli bir salata nadir yaparım çok da severim harika görünüyor..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı