Bu salatayı Cafe Fernando'nun blogunda gördüğümde tadının çok güzel olacağını düşünmüştüm.Ben tarifi birazcık değiştirerek denedim.
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsüSos:
1 çay bardağı zeytinyağı2 limon suyu
yarım çay kaşığı Dijon hardal1,5 çay kaşığı (ben Worcestershire sosu kullanmadım)
tuz karabiberYapılışı:
Tavaya çok az sıvı yağ koyun ve ısınınca tavuk parçalarının iyice her tarafını kızartın.Kapaklı bir kapta sıcak kalması için bekletin.Diğer tarafta 3 diş sarımsağı ezin veya incecik kıyın, az yağda hafif döndürün ve üzerlerine krutonları ilave edip sarımsakların aromasını almasını sağlayın. Göbekli marulların mümkünse iç yapraklarını irice doğrayıp servis yapacağınız salata kasesine alın, krutonları katın.Tavuk dilimlerini verevine ince dilimleyip ilave edin.Sos malzemesini iyice karıştırın ve üzerlerine gezdirin.Hepsini harmanlayıp kaseyi streçle kaplayın, servis saatine kadar tutun.(Bu salatayı servise en fazla yarım saat kala hazırlamanızı tavsiye ederim.)
Afiyet olsun...
2 yorum:
Nefis bir salata olmus, ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.
Kizilciksurubu/Senem
çok lezzetli bir salata nadir yaparım çok da severim harika görünüyor..
Yorum Gönder