20 Nisan 2009 Pazartesi
- 20 Nisan 2009 Pazartesi
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- Yorum yazın
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
yarım kilo kuzu eti (kuşbaşından küçük doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Pirinci, nişastalı suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.Pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağı koyup, yağda pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Üzerine 4 bardak suyu ekleyip hafifçe karıştırın ve kapağını kapatıp pilavı pişirin.Üzerleri göz göz olunca altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyun ve demlenmeye bırakın. (Bu arada kullandığınız pirincin ne kadar su çekebileceğini takip etmelisiniz.)
Diğer tarafta, kapaklı bir tavayla ateşe koyduğunuz etleri suyunu çekene dek pişirin.Yağ ekleyerek biraz kavrulmalarını sağlayın.Biraz sıcak su ve tuz ekleyerek etlerin pişmesini sağlayın, gerekirse sıcak su ilave edin.Demlenen pilava etleri koyup harmanlayın ve taze çekilmiş karabiber serpin, servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder