Malzemeler:2 kg. yufka(48 adet rulo börek çıkıyor)
1 kalıp beyaz peynir
6 iri patates (haşladım ve sıcakken rendeledim)
bolca kıyılmış maydonoz
karabiber ve pul biber
yarım paket eritilmiş margarin ve sıvı yağ
4 yumurta
Yapılışı:
Önce yufka aralarını yağlamak için yumurtaları ve yağları iyice karıştırın.Haşlanan ve rendelenen patatesler ılıyınca, ezilen peyniri, maydonozu ve baharatını karıştırıp içini hazırlayın.Yufkaları ikişer ikişer grup yapıp aralarını ve üstlerini yağlayın, önce dörde, sonra tekrar dörde keserek sigara böreği gibi hazırlayıp geniş kenarına içten koyun, irice rulo sarın ve bir börek tepsisine dizin.Üzerine, yarısına kadar soğuk su doldurun, 10 dakika sonra alt üst yaparak bekletin, buradan alıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.İmkan varsa yarım saat soğuk bir yerde bekletin ve iyice ısınmış fırında üzerlerine yumurta sarısı ile çörek otu sürerek nar gibi oluncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder