Yeni Yıl

23 Mart 2019 Cumartesi




Çıtır Mezgit Dilimleri

Malzemeler:

İri mezgit balığı
galeta unu
sarımsak
çekilmiş file badem
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Garnitür için:
 Haşlanmış bezelye 
Patates

Yapılışı:

En güzel mezgitle oluyor ben bu yüzden mezgit balığı kullandım...

Balığı balıkçınıza ayıklatıp temizletin fileto hazırlatın.
Her filetoyu dörde bölün. varsa kılçıklarını mutlaka ayıklayın. Balığın büyüklüğüne göre porsiyonları ayarlayın .
Galeta ununa ezilmiş sarımsakları, çekilmiş bademleri, tuzu ve karabiberi  ekleyip karıştırın. 
Diğer tarafta önceden haşlanmış bezelyeleri tereyağda bişrkaç dakika soteleyin tuz ve karabiberle tatlandırın.  patatesleri dilimleyip soğuk sudan geçirip nişastasından arındırın kurulayın ve başka bir tavada kızartmaya başlayın balık yapacağınız geniş bir tavayıda yağı koyarak ısıtın.Balık dilimlerini galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. kağıt havlu üzerine çıkartın garnitür ve patates kızartmasıyla sıcak servis yapın
 Afiyet olsun...


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı