Tam bir diyet yemeği..
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
Marine için:
1 çay brd. süt
1 çay brd ayçiçek yağ
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Salata için:
kıvırcık veya göbek marul
kokteyl domates
az tuzlu beyaz peynir
ekmek krutonlar
( minik küpler halinde kesilmiş ve tavada çok az yağda kıtırlaşıncaya kadar kızartılmış ekmek parçaları)
kapari taneleri
yer fıstığı (isteğe bağlı)
limon suyu ve zeytinyağ
Tavuk göğüs etini marine sosunda en az bir saat veya bir gece bekletin,
İyice ısıttığınız yapışmaz bir tavada her yerini iyice kızartın.
Diğer tarafta krutonlar hariç salata için bir kaseye marul yapraklarını elinizle parçalara kopartın domatesleri dörde kesin tavukları kızarttığınız tavada kalan yağ artığında fıstıkları ve kaparileri bir iki dakika çevirin.
Krutonları gelişigüzel parçalayın peyniri kaseye ekleyin salata sosunu hazırlayın servisten hemen önce sosunu ekleyip salatayı iyice harmanlayın tuzunu ayarlayın ve sıcak olan tavukları parmak büyüklüğünde dilimlere kesin ve salatanın kenarına dizin .
Salatanız servise hazırdır. Lütfen tavuk parçaları sıcakken servis edin.. Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder