Bir Lübnan yemeği olan tabbulenin en önemli malzemesi içine konan zahter tir..
Malzemeler:
1 kase küçük küpler halinde doğranmış salatalık ( çekirdekli kısmı alınmış )
1 su brd ince bulgur
1 kase doğranmış çeri domates
1 kase sarı renk küp doğranmış dolmalık biber
1 kase küp doğranmış yeşil dolmalık biber
1 kase küp doğranmış kapya biber
2 diş ezilmiş sarımsak
1 kase ince kıyılmış Zahter, maydonoz, taze soğan, taze nane ve dereotu
Sos için:
limon suyu ve zeytinyağ
Tuz, karabiber
Nar ekşisi
Hazırlanışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp yumuşaması için üzerini örtüp bekletin.
Bütün malzemeleri küçük küpler halinde doğrayın.
Servis kasesine alın kabarmış ve yumuşamış bulguru çatal yardımıyla havalandırıp ekleyin hepsini harmanlayın servis öncesi sosunu ilave edip tekrar karıştırın . Tuzunu karabiberini ayarlayıp servis edin..
0 yorum:
Yorum Gönder