Yeni Yıl

3 Mart 2019 Pazar



 Bir Lübnan yemeği olan tabbulenin en önemli malzemesi içine konan zahter tir..



Malzemeler:
1 kase küçük küpler halinde doğranmış salatalık ( çekirdekli kısmı alınmış )

1 su brd ince bulgur
1 kase doğranmış çeri domates 
1 kase sarı renk küp  doğranmış dolmalık biber
1 kase  küp doğranmış yeşil dolmalık biber
1 kase küp doğranmış kapya biber 
2 diş ezilmiş sarımsak
1 kase ince kıyılmış  Zahter, maydonoz, taze soğan, taze nane ve dereotu

Sos için: 
 limon suyu ve zeytinyağ
Tuz, karabiber 
Nar ekşisi

Hazırlanışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp yumuşaması için üzerini örtüp bekletin.
Bütün malzemeleri küçük küpler halinde doğrayın.
 Servis kasesine alın kabarmış ve yumuşamış bulguru çatal yardımıyla havalandırıp ekleyin hepsini harmanlayın servis öncesi sosunu ilave edip tekrar karıştırın . Tuzunu karabiberini ayarlayıp servis edin..

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı