Yeni Yıl

9 Mart 2019 Cumartesi





Fransız Çörekleri

Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su brd yoğurt
1 çay brd. ayçiçek yağı
1 yumurta ( sarısı içine beyazı yüzüne kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
 aldığı kadar un
üzerine robottan geçirilmiş ekmek kırıntısı
iç malzeme olarak peynir

 Yapılışı:

Malzemelerle oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat dinlendirelim.
Mandalina kadar hamur alıp çay tabağı kadar açıp içine peynir koyup poğaça gibi kapatalım üzerine bıçakla çizikler atıp çırpılmış yumurta beyazına bulayıp ekmek kırıntısına batıralım ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim..



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı