Fransız Çörekleri
Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 su brd yoğurt
1 çay brd. ayçiçek yağı
1 yumurta ( sarısı içine beyazı yüzüne kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzerine robottan geçirilmiş ekmek kırıntısı
iç malzeme olarak peynir
Yapılışı:
Malzemelerle oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat dinlendirelim.
Mandalina kadar hamur alıp çay tabağı kadar açıp içine peynir koyup poğaça gibi kapatalım üzerine bıçakla çizikler atıp çırpılmış yumurta beyazına bulayıp ekmek kırıntısına batıralım ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim..
0 yorum:
Yorum Gönder