Ispanak Püresi Eşliğinde Somon Izgara
Malzemeler:
2 dilim Norveç somonu
Tuz , karabiber
kızartmak için Tereyağ
Ispanak püresi için:
1 demet ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay brd. sıvı krema
1 fiske muskat rendesi
1 kuru soğan
1 çimdik toz şeker
1 diş sarımsak
Üzeri için sos:
Ceviz ici, ıslatılmış, ekmek içi,
sarımsak, limon suyu, tuz, süzme yoğurt ve mayonezi mutfak robotunda püre
haline getirin.
Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız soğanları ve
sarımsakları tavada tuz ve şeker ilave ederek tereyağında kavurun. üzerine
yıkayıp iyice kuruladığınız ve irice kıydığınız ıspanakları ekleyin üzerine
muskat rendeleyin çok rengini kaybetmeden soteleyin kremayı ekleyip karıştırın.
tavada sıcak kalmalarını sağlayın. Balığı pişirmeye geçin.
Balıkları yıkayıp kağıt havlu ile
iyice kurulayın.
tavaya tereyağ koyup ertin yakmadan
ısınmasını bekleyin balıkları yavaşça tavaya yerleştirin alt tarafının yarıya
kadar beyazlaşmasını yani pişmesini bekleyip balığın formunu bozmadan ters
çevirin çok az daha pişirin. servis tabağına ıspanak püresini alın
hafifce yayın ve balıkları yerleştirin en son tarator sosu zerine gezdirip
sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder