Yeni Yıl

7 Mart 2019 Perşembe







Ispanak Püresi Eşliğinde Somon Izgara 



Malzemeler:
2 dilim Norveç somonu
Tuz , karabiber 
kızartmak için Tereyağ

Ispanak püresi için:
1 demet ıspanak 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay brd. sıvı krema
1 fiske muskat rendesi
1 kuru soğan
1 çimdik toz şeker
1 diş sarımsak

Üzeri için sos:

Ceviz ici, ıslatılmış, ekmek içi, sarımsak, limon suyu, tuz, süzme yoğurt ve mayonezi mutfak robotunda püre haline getirin.

Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları tavada tuz ve şeker ilave ederek tereyağında kavurun. üzerine yıkayıp iyice kuruladığınız ve irice kıydığınız ıspanakları ekleyin üzerine muskat rendeleyin çok rengini kaybetmeden soteleyin kremayı ekleyip karıştırın. tavada sıcak kalmalarını sağlayın. Balığı pişirmeye geçin.

Balıkları yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın.
tavaya tereyağ koyup ertin yakmadan ısınmasını bekleyin balıkları yavaşça tavaya yerleştirin alt tarafının yarıya kadar beyazlaşmasını yani pişmesini bekleyip balığın formunu bozmadan ters çevirin çok az daha pişirin.  servis tabağına ıspanak püresini alın hafifce yayın ve balıkları yerleştirin en son tarator sosu zerine gezdirip sıcak servis edin. 
Afiyet olsun...



Benzer Yazılar:

  • Akdeniz Usulü Levrek Tarif Sevgili Aslı'ya ait.. Dokuzuncu bulut isimli bloğuyla çok da başarılı.Her tarifi o kadar anlaşılır şekilde ki denediğimde lezzeti de bunu kanıtlıyor.Açtığımda bir çok tarifini defalarca okuduğum oluyor. … Read More
  • Enginarlı pilav/ Otlu fıstıklı Levrek Ben bahara enginar tarifleriyle başladım ama bu galiba sonuncu olabilir . Eğer yaparsamda resmini koymam artık.. Bizim işyerinde böyle sıkça kabak tatlısı çıktığında ki enfes yapılır  ''galiba kurum kabak tarlası satın … Read More
  • Kalamar tadında nefis Turna balığı Merhabalar, balık mevsimi başladı çoktan, fırsat buldukça haftada en az bir kere balık yememiz öneriliyor. Bizde yemeğe özen gösteriyoruz.  Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı (küçük b… Read More
  • Karadeniz Levrek Artık haftada 1 gün balık yiyoruz.Cumartesi günleri bizim balık günümüz.Aslında haftada 2 kere balık yemek lazımmış ama biz bir kere de yesek yeter:)İşte bu da karadeniz levreğinin annemden aldığım tarifi...Malze… Read More
  • Safranlı Dil BalığıDün akşam evde yemek olmasına rağmen değişik tatlar bloğunun sahibi sevgili Mehtap'tan görüp yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşacağım.sizlerle..  Mehtap, katıldığı bir etkinlikte deneyip tarifi  bloğ… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı