Balık Köftesi
Malzemeler:
500 gram beyaz etli balık filetosu ( kılçıkları ayıklanmış)
1 kuru soğan
Bayat ekmek dilimleri, kabukları alınmış
1 yumurta (1 tam + iki yumurta beyazını içine diğer iki yumurta sarısı ise bulamak için ayrılacak)
1 demet maydanoz birkaç yeşil soğan (ince kıyılmış)
Zeytinyağ
tuz, karabiber
2- 3 yemek k. Un
Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp bol suyla pişirin. Sudan çıkarın küçük parçalara ayırın.
Islatılmış suyu sıkılmış ekmek, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 adet yumurta, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ekleyin İyice karıştırın..
Köfte malzemesini sertleşip toparlaması için buzdolapta bir saat kadar bekletin.
Hamurdan gelişigüzel köfteler hazırlayın kızgın yağda kızartın. kağıt havlu üzerine çıkartıp dilediğiniz yeşilliklerle veya sevdiğiniz bir sosla sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder