3 Şubat 2014 Pazartesi
- 3 Şubat 2014 Pazartesi
- 13 - Börekler
- 2 yorum
Merhabalar,
Soğuk ama güneşli güzel bir kış haftası diliyorum..
Can ın doğum gününe yaptığım bu börek mönüde en çok beğenilen börek oldu. Bizde hafta içi gelen misafirlerimize yeniden yaptık. bu böreğin güzel bir yanı da tavuğu toplu alışverişimizde aldığımızda böreği de hazırlayıp buz dolaba veya derin dondurucumuza koyabilmemiz.. Gerektiğinde iki saat önce çıkartıp böreği pişirebiliyorum...
Malzemeler:
6 adet taze ve ince yufka
Ara sosu:
1 kase eşit ölçüde sıvıyağ ve su
İç malzemesi:
1 adet tavuk göğsü
3 sap pırasa
2 adet iri havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Üzeri için: Galeta unu
Hazırlanışı:
-Tavuk göğsünü bir baş soğan ve tane karabiberle pişirin, soğuyunca didikleyin.
-Sıvıyağla suyu çırpın arasına sürmek üzere karışımını hazır edin.
-Tepsilerinize pişirme kağıdı serin , Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
-Tavaya sıvıyağ koyun, çok ince doğranmış ve yıkanmış pırasaları ve rendelenmiş havuçları sarımsakla birlikte yumuşayana kadar soteleyin.
-Üzerine tavukları ekleyin karabiberle tatlandırın çok az tavuk suyundan ilave edin beş dakika daha pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın.
-Soya sosunu ekleyip tuzuna bu aşamada karar verin( soya sosu oldukça tuzludur)
-Her yufkanın üzerine su + yağ karışımından sürün yufkayı dörde bölün. geniş kenarlarına iç harcından koyup kalınca sigara böreği gibi sarın, su yağ karışımına maşa yardımıyla batırıp çıkartın ve iyice süzün
-Bir tabakta önceden hazırladığınız galeta ununa her tarafını bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizin..Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık. Nice yılları olsun...
Sevgiler Şükran'cığım...
Yorum Gönder