Yeni Yıl

21 Şubat 2014 Cuma





Merhabalar hepinize çok güzel bir haziran ayı  geçirmeniz temennisiyle  çok beğenilen  bir çorba tarifi vereceğim. 
Bu çorbanın tarifi bizim işyerimizdeki lezzetli yemekler yapan aşçılarımıza ait, hepsine de buradan sonsuz teşekkür ediyorum.. Denediğinizde bana hak vereceksiniz..


SÜTLÜ YARMA ÇORBASI

Malzemeler
   2 Su bardağı soğuk süt
   2 Kaşık un (tepeleme dolu)
   ½ Çay bardağı tereyağ veya zeytinyağ
  1 Su bardağı yarma (buğday)
  Az miktarda beyaz karabiber
  Arzuya göre 2 bardak et suyu ya da tavuk suyu   kullanılması tavsiye edilir
 + 2 bardak su





Hazırlanışı:


Yarma 2 saat önceden ıslatılır.( ben akşam bir-iki taşım kaynatıp üzerine soğuk su ilave ederek ertesi güne yumuşamış olarak hazır buluyorum.) 
Süzdürülerek bir tencere ya da düdüklü tencerede 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı normal su ile kaynatılır. ( Pişme sırasında suyu azalırsa üzerini geçecek kadar su eklenir.)

Başka bir tencerede yağ ile un kavrulur. Unun kokusu çıkınca önce süt, sonra pişmiş olan yarma ilave edilir.

Bir taşım kaynatıldıktan sonra biberi ve tuzu ilave edilerek servis edilir. 
Afiyetler olsun..


1 yorum:

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık değişik bir çorba olmuş

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı