12 Şubat 2014 Çarşamba
- 12 Şubat 2014 Çarşamba
- 4 yorum
Makarna Böreğini bizim evde en çok eşim sever onların sevdiği her lezzeti denemek pişirmek onlara yedirmek benim için ayrı bir mutluluktur.
Geçenlerde hafta içi işten gelince pişirdiğim makarna böreği nefis olmuştu..
Malzemeler:
1 paket delikli çubuk makarna
Tuz
4-5 lt su
Üzeri için: 1 kase dolusu rende kaşar
Beşamel sosu için:
2 su bard. süt
2 adet iri yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Arasına :peynirli maydonozlu iç
Hazırlanışı :
-Makarnaları hafif dişe değecek şekilde (aldente) tuz attığınız bol suda pişirin Fırın kabını yağlayın makarnaları soğuk sudan geçirip süzün
_Peyniri ve ince kıyılmış maydonozu harmanlayın.
-Yumurta ve sütü iyice çırpın
-Bir tavada tereyağda unu kokusu çıkana kadar kavurun. süt yumurta karışımını ekleyip topaklanmadan karıştırarak kıvam almasını bekleyin.Tuz karabiber ilave edin.
-Büyükçe bir kasede beşamel sosu peynirli harcı karıştırın.
-Orta boy kare fırın kabına tamamını alın. Üzerine rende kaşarı yayın ve sıcak fırında içini çekip üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Harika görünüyor. Nasıl canım istedi :))
Ellerine sağlık..
harika görünüyor, epey önce bir kez yapmıştım çok severim..eline sağlık
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için sevgili arkadaşlarım..
harika görünüyor ablacım ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum.
Yorum Gönder