Sağlık mutluluk ve neşe dolu güzel bir hafta diliyorum herkese..
Gül baklava tarifim Sevgili Birsen e ait Baklava hamuru konusunda asla usta sayılmam ama bunları küçük küçük yufkalar açarak başardım, üstelik yırtmadan..
Tarifi
Malzemeler:
(20-25 adet)
·
2 tane yumurta
·
1 çay bardağı sıvıyağ
·
1 çay bardağı yoğurt
·
1 çay bardağı süt
·
Bir tutam tuz
·
1 paket kabartma tozu
·
3,4 damla limon suyu
·
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
·
3 su bardağı tozşeker
·
3 su bardağı su
·
4,5 damla limon suyu
Diğer Malzemeler:
·
1 su bardağı ceviz
·
1,5 su bardağı sıvıyağ
·
Buğday nişastası
Hazırlanışı:
Şerbeti 5 dakika kaynatıp soğutalım.
Hamur yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu
koyup karıştıralım.
İçine tuz,kabartma tozu ve limon suyunuda ekleyip un
ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
Cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim.
Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde
açalım.
2 taneyi üstüste koyup oklavayla mümkün olduğu kadar
ince açalım.
Yufkanın tam ortasından tutup çarkıfelek gibi saat
yönünde döndürelim.
Ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup kenarlarını
üstüne kapatalım.
Tepsiye ters çevirip yanyana dizelim.
Bütün güller hazır olunca her bir gülün üstüne l çorba
kaşığı sıvıyağ dökelim.
Isıtılmış 180'Cde pişirelim.
Pişen tatlının fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince
üstüne soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini çekince servis yapalım.
3 yorum:
Harika görünüyor canım. Ellerine sağlık.
kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım benim....
Yorum Gönder