Yeni Yıl

3 Mart 2014 Pazartesi



Sağlık mutluluk ve neşe dolu güzel bir hafta diliyorum herkese..

Gül baklava tarifim Sevgili Birsen e ait  Baklava hamuru konusunda asla usta sayılmam ama bunları küçük küçük yufkalar açarak başardım, üstelik yırtmadan..


Tarifi

Malzemeler:
(20-25 adet)
·    2 tane yumurta
·    1 çay bardağı sıvıyağ
·    1 çay bardağı yoğurt
·    1 çay bardağı süt
·    Bir tutam tuz
·    1 paket kabartma tozu
·    3,4 damla limon suyu
·    Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
·    3 su bardağı tozşeker
·    3 su bardağı su
·    4,5 damla limon suyu
Diğer Malzemeler:
·    1 su bardağı ceviz
·    1,5 su bardağı sıvıyağ
·    Buğday nişastası
Hazırlanışı:
Şerbeti 5 dakika kaynatıp soğutalım.
Hamur yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu koyup karıştıralım.
İçine tuz,kabartma tozu ve limon suyunuda ekleyip un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
Cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim.
Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
2 taneyi üstüste koyup oklavayla mümkün olduğu kadar ince açalım.

Yufkanın tam ortasından tutup çarkıfelek gibi saat yönünde döndürelim.



Ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup kenarlarını üstüne kapatalım.



Tepsiye ters çevirip yanyana dizelim.
Bütün güller hazır olunca her bir gülün üstüne l çorba kaşığı sıvıyağ dökelim.

Isıtılmış 180'Cde pişirelim.
Pişen tatlının fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üstüne soğuk şerbeti dökelim.

Şerbetini çekince servis yapalım.


Sevgili Birsen'e  paylaşımından dolayı çok teşekkür ederim.

3 yorum:

tülin dedi ki...

Harika görünüyor canım. Ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

birsence dedi ki...

ellerine sağlık canım benim....

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı