Yeni Yıl

27 Aralık 2013 Cuma




Bu keki hafta sonu misafirlerime ilk defa denerken tereddüt etmedim değil, sonuçta merengin tutmama riski vardı birde kısa sürede hamurların ne kadar sertleşeceğini kestirememiştim ama sonucu hepimiz de çok beğendik. Çok hafif, gösterişli ve bana göre zormuş gibi görünse de çok kolay yapılabilen bir pasta oldu..
Tarifi sevgili Fatoş bloğunda yayınlamış o da tarifi Hande' den almış her ikisine de çok teşşekkür ederim 

POLONYA KEK ( Polenta Kek )

Malzemeler:
4 yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 pkt Vanilya,
1 pkt Hamur Kabartma Tozu,
3 yemek kaşığı yumuşak margarin
½ çay bardağı svıyağ,
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao,

Merengi için:
4 yumurta akı,
1 su bardağı şeker,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 çimdik tuz,

Arası için:
reçel, (evde ne varsa)

Üzeri için:
Pudra şekeri
(file badem, antep fıstığı, çikolata sos ve renkli pasta şekerlemeleri kullanılabilir)

Yapılışı:
-Derince bir kaba oda ısısındaki yumurta sarılarını alalım.
-3 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip mikserle çırpalım. Rengi açılana kadar çırpmaya devam edelim.
-Daha sonra içine sıvıyağı, yumuşak margarini ekleyip tekrar mikserle çırpalım.
-Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Elimizle bu noktadan sonra yoğurmaya başlayalım.
-Elde ettiğimiz hamuru 3 eşit parçaya bölelim. Bir parçasını bir kabın içine alıp içine kakaoyu da ekleyip yoğuralım.
-2 beyaz ve 1 kakaolu hamurumuz olacak,beyaz hamurun birisini kullanmak üzere elimizde tutalım diğer ikisini ayrı ayrı strecleyip deepfreeze kaldıralım.
-30 dk kadar bekletelim.
-20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın tabanını margarinle yağlayalım. ( ben tart kalıbıyla tabanına pişirme kağıdı sererek yaptım) Üzerine hafif un serpelim. Elimizdeki beyaz hamurumuzu tabana hiç boşluk kalmayacak şekilde elimizi hafif yağlayarak güzelce yayalım.
-Üzerine  sevdiğiniz reçelden sürelim. Reçelin üzerine sertleşmiş olan kakaolu hamuru rendeleyelim.

-Merengi hazırlayalım. Yumurta aklarına bir çimdik tuz ve toz şekeri ekleyin. Mikserle İyice çırpalım içine nişastayı ekleyip, mikserin en yüksek devrinde kar gibi olana kadar biraz daha çırpalım..
-Çırptığımız merengi rendelediğimiz kakaolu hamurumuzun üzerine kaşık yardımıyla yayalım. .
-Daha sonra merengin üzerine de kalan beyaz hamuru rendeleyelim.

-Bu aşamada file fındık veya badem serpiştirebilirsiniz( kullanmadığıma pişman oldum )
-Önceden ısıtılmış 160 'C deki fırında  üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 40 dk kadar pişirelim.
-Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp pudra şekeri serpelim , servis tabağına alalım.  









7 yorum:

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Aşamaları bir fazla ve oyalayıcı gibiyse de bu görüntüye ve tada değdiğinden eminim.
Sevgiyle kal.

coletté dedi ki...

Şükran hanımcığım besbelli ki özel bir tatlı hazırlamışsınız. Sizin gibi maharetli bir hanım için basit ama benim gibi mutfağa biraz mesafeli biri için zor bir tarif ama ne yalan söyleyeyim bende deneme isteği uyandırdı. Görüntüsü harika bakalım deneyince haber veririm .

Ellerinize sağlık! 2014 yılı sizin için bu tatlı gibi güzel geçsin. Size ve ailenize sevgiler selamlar!

mutfagabuyrun dedi ki...

beimde denemek istediğim bir kek canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

Polonya keki ha? Oldukça zahmetli ama güzele benziyor, eline sağlık canım, afiyet olsun ve de...böyle değişik ülke yemekleri, tatlıları yapmak ne hoş
sevgilerimi bıraktım

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Vişnap Macide dedi ki...

Merhaba Şükran ben geldim eski yorumlara bakarken seni gördüm bundan sonra seni unutmayacağım söz veriyorum canımm eline sağlık kekin çok güzel olmuş afiyetle muhabbetle kal canımm.

kardelen sezgin dedi ki...

harika olmuş canım eline sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı