Merhabalar, yine size çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek hazırladım. Bu böreği ne zaman yapsam hiç kalmaz Çok kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu böreğin içine dilediğiniz bir iç harcı kullanabilirsiniz.
Hazırlama aşamalarında yufkanızın ara sosunda süt + ayçiçek yağı ve bir yumurta onların çıtır çıtır olmasını sağlar şayet süt yerine yoğurt kullanırsanızda çok yumuşacık börekler elde edersiniz.
Gelelim tarife.
Kıymalı Muska Börekçikler
1 kg. hazır ince yufka
Ara sosu için:
1 su bard. süt
1çay bard. sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İç harcı:
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı yağ
1/2 kg. orta yağlı kıyma
Tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
-Ara sosunu iyice çırpın bir kenara hazır edin
- Kuru soğanı yağda kavurun kıymayı ilave edip onuda iyice kavurun ocaktan alıp kıyılmış maydonozu ve tuzla karabiberi ekleyin tadını ayarlayın.
-Yufkayı tezgaha serin ara sosundan her tarafına sürün 5 cam kalınlıkta şeritler halinde yufkayı kesin.
-Her şeritin ucuna kıymalı harçtan bir kaşık koyup muska gibi katlayarak şeriti bitirin tüm yufkayı bu şekilde tamamlayın.
_Kısa olanları birleştirerek diğerleri ile eşit uzunluğa getirip sarın. -
Yağlanmış tepsiye yanyana dizin üzerine bir iki damla sütle açtığınız yumurta sarısı sürüp 200-250 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
16 Aralık 2013 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ben bu muska börekleri çok seviyorum ama nasıl öyle muska gibi katlanıyor birdahaki sefere ayrıntılı foto istiyorum :D
Şükran'cığım, çok güzel görünüyorlar. Çıtır çıtır. Çayımı alıp geldim ve bir tane alıyorum izninle :)
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Yorum Gönder