Hazırlama aşamalarında yufkanızın ara sosunda süt + ayçiçek yağı ve bir yumurta onların çıtır çıtır olmasını sağlar şayet süt yerine yoğurt kullanırsanızda çok yumuşacık börekler elde edersiniz.
Gelelim tarife.

Kıymalı Muska Börekçikler
1 kg. hazır ince yufka
Ara sosu için:
1 su bard. süt
1çay bard. sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İç harcı:
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı yağ
1/2 kg. orta yağlı kıyma
Tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
-Ara sosunu iyice çırpın bir kenara hazır edin
- Kuru soğanı yağda kavurun kıymayı ilave edip onuda iyice kavurun ocaktan alıp kıyılmış maydonozu ve tuzla karabiberi ekleyin tadını ayarlayın.
-Yufkayı tezgaha serin ara sosundan her tarafına sürün 5 cam kalınlıkta şeritler halinde yufkayı kesin.
-Her şeritin ucuna kıymalı harçtan bir kaşık koyup muska gibi katlayarak şeriti bitirin tüm yufkayı bu şekilde tamamlayın.
_Kısa olanları birleştirerek diğerleri ile eşit uzunluğa getirip sarın. -
Yağlanmış tepsiye yanyana dizin üzerine bir iki damla sütle açtığınız yumurta sarısı sürüp 200-250 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
2 yorum:
Ben bu muska börekleri çok seviyorum ama nasıl öyle muska gibi katlanıyor birdahaki sefere ayrıntılı foto istiyorum :D
Şükran'cığım, çok güzel görünüyorlar. Çıtır çıtır. Çayımı alıp geldim ve bir tane alıyorum izninle :)
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Yorum Gönder