Yeni Yıl

8 Kasım 2013 Cuma




Bunlar da bir akşam beni pide yemeğe götürmeye üşenen eşime inat yapıldılar. Denemek isteyenlere çok kolay olduğunu söyleyeyeyim.

Malzemeler : Toplam süre 30 dakika
(4 adet pide için)
2 su bard. un
1/2 paket yaş maya
bir tutam tuz
 su
İç malzemesi:
kaşar peyniri
4 yumurta
Üzeri için: bir parça tereyağ




-Mayayı bir kasede ılık su bir kaşık un ve bir tutam şekerle eritip 5 dakika kadar sıcak su dolu bardak üzerinde bekletin.
-Bir kasede unu tuzu ve mayayı koyup azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. bunu da sıcak su koyduğunuz bir başka kap üzerine oturtun üzerini streç filmle kapatın ve bir bez örtün.
-Bu arada kaşar peyniri rendeleyin dört eşit kümeye bölün.
-Yumurtaları hazır olması açısından isterseniz ayrı ayrı kaselerde çırpın.
-Mayası 15 dakikada gelen hamuru  dört bezeye ayırıp un serpilmiş tezgahta ( hamurla çok fazla oynamadan)merdane ile unlayarak uzunca açın üzerine rende kaşarı yayın,kenarlarını üzerine bükün ( bu işlem eriyen kaşarın hamurdan dökülmemesi için gerekli)
- Her birine çırpılmış bir yumurta sürün. yumurtaların üzerine birkaç adet fındık tanesi kadar tereyağ koyun  ısıtılmış fırında 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pidellerin kenarlarına tereyağ sürüp afiyetle yiyin..
 
Dedim ya canım istedi mi hiiiç üşenmem ..



5 yorum:

öykü dedi ki...

sık kullanırlarıma aldım
cunku cok güzel gorunuyor

ılerde bı gun yaparım bende kımbılır:)

sevgılerımle

Lezzet sarayı dedi ki...

of nası canım çekti.ellerine sağlık.

kış güneşi dedi ki...

bir pazar denemek üzere tarif alındı eline sağlık canım

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık canım.

caferengigül dedi ki...

nasılda güzel görüyorlar.Bende bu aralar "pide, pideee, piiiideeeee" diye sayıklıyorum.Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı