Yeni Yıl

23 Mayıs 2013 Perşembe





Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz..


Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim. 

      Isırgan otunun yıllardır bilinen bir çok faydası var. 
 Isırgan otu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri (Potasyum tuzları, organik asitler-formik asit, histamin, asetilkolin ve Vitamin C) alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır (kaynatılmaz). Isırgan otu, koruyucu olarak da günde bir bardak içilebilir. Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır.....daha fazla bilgi için .http://www.50mucizebitki.com/isirgan.html.
  



ISIRGAN OTU KAVURMASI



















Malzemeler
  • 2 demet ısırgan otu
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates+ biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • ceviz
  • Tuz, karabiber, pulbiber



Yapılışı
  • Isırganları ellerinize eldiven geçirip iyice yıkayın.
  • Suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin.
  • Yapraklarını saplarından koparıp ayıklayın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında orta ateşte şeffaflaştırın..  salçayı ilave edin biraz daha kavurun.
  • Üzerine ısırganları atıp, tuz, karabiber, pul biber serpin.Isırganlar yumuşayana kadar pişirin. ister yoğurtlu ister sade olarak servis yapın., 

Benzer Yazılar:

  • Etli Terbiyeli Ispanak KöküGüzelliklerle dolu birhafta sonu diliyorum . Artık mevsim gereği kış sebzelerini binbir çeşitte pişirip sofralarımıza getirmek, onları farklı lezzetlerle sevdiklerimize yedirmek gerekir. Ispanak kökü  yapmak istediğimde … Read More
  • Baharla birlikte gelen şifa/ Isırgan Otu Kavurması Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz.. Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim.  … Read More
  • Nefis patlıcan yemeği( soğansız ve susuz)Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize..  Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet..        Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, y… Read More
  • Fırında Pazı Sarması  Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlam… Read More
  • Kabak Çiçeği Dolması Güzel bir hafta diliyorum.. Kabak çiçeği dolmasını bizim memleketimizde(Kayseri) bulgurla yaparlar.Ben hiç pirinçle doldurana rastlamadım.Ama diğer yörelerde yapılanlara baktığımda hep pirinç kullanıldığını görü… Read More

5 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Çok faydalı diye duydum bende de çayı var ama tadını beğenmedim, yemeğini hiç yapmadım ıspanağa benziyor mu tadı? Eline sağlık Şükran'cığım afiyet olsun...sevgilerimle

bücürükveben dedi ki...

Buna yoğurt da olur di mi hem de şöyle sarımsaklısından...:))

Egeden Tarifler dedi ki...

Otlarla yapılan her şeyi çok seviyorum, ot cennetinde yaşayan biri olarak, elinize sağlık :)

mutfagabuyrun dedi ki...

hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

Adsız dedi ki...

Nedense sizin sayfaniza girince tarif yazilan kisim uzuyor hicbirsey okunmuyor,sanki bir sabotaj yapilmis gibi.simdiye kadar sadece sizin blogta oldu bu.basliklar gayet güzel gözüküyor.ama yazilar hic belli degil sebebini bir arastirin derim.Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı