Yeni Yıl

15 Nisan 2010 Perşembe

Sevgili blogseverler,
Tire'deki can dostum Huriye'ciğim taze taze otları sebzeleri yine pazardan alıp kargo yapıp yollamış. Vallahi ne yalan söyleyeyim bahar gelince bu kargonun yolunu gözler oldum.. Beni çok kötü alıştırdı..Sanki Ankara'da ot sebze yokmuş gibi ..Nedenini sevgili arkadaşımla aramızda yalın ve gösterişsiz bir dostluğun kurulmuş olmasına, gelenin sadece kargonun içindekiler olmayıp dostluğundan da birşeyler yollamış olmasına bağlıyorum Bu yaz inşallah kısmet olursa tatil gezimizde yeni evlerinde ziyaret etmeye kararlıyız..
  Kargo dan yine neler çıktı neler. kargoyu açarken inanın çocuk gibi mutlu oldum ve çok yorgun olmama rağmen her birini özenle ayıklayıp hazırladım.Taptazecik naneleri ve kekiği kurutmalık hazırladım. Bodrum katımda gölgede kurumaya bıraktım..




Enginarların saplarını kesip bir kısmını bu akşam için pişirdim.
Taze soğanları, baklaları şimdilik dolaba koydum, hafta sonu biraz annemlere götüreceğim, çok severler..

Ispanaklar ayıklandı bir kısmı yine bu akşam yemeği olacak ,diğer bir kısmını susuz hafifçe ocakta birkaç dakika kavurup soğutup daha sonra kısmet olursa ıspanaklı tart ve haşlanmış rende patatesli börek olmak üzere dolaba koydum Bunları yaptığımda tabiki sizlerle bloğumda seve seve paylaşacağım..Canım arkadaşım ellerine sağlık..








Enginarların sağlıklı olarak pişirilmesine gelince edindiğim bilgiler doğrultusunda en çok bu şekilde yararlı olacağına karar verdim.
Tarifi:
Dört adet körpe enginar
1 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
limon suyu
zeytinyağı
tuz,  karabiber
Birkaç diş sarımsak

Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp büyüklüğüne göre kesin, düdüklü tencereye alın içine diğer malzemeleri ilave edin ve sadece enginarların yarısına gelecek şekilde su ekleyin. 20 dakika kadar pişirin  Enginarların dış yaprakları  kopup geliyorsa,  ağzınıza aldığınızda yumuşamış ve dişlerinizin arasında sıyrılıyorsa pişmiş demektir,  ılık olarak bir tabağa alıp her yaprağı bu şekilde tüketin..Enginarın karaciğere çok yararlı olduğu bilinir. Bu yüzden ben taze olanlarını bu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum. yanında zevkinize göre mayonez, acılı acısız herhangi bir dip sosla deneyebilirsiniz.

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bir İzmirli olarak o taze sebzelerin ne güzel olduğunu bilirim.Elinize sağlık.Afiyetle yiyin.İzmirden sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Mine, çok teşekkürler canım bende bütün otları buldukça her haliyle deneyip tüketmeye çalışırım.. sevgiler..

Şeyma dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor enginarlar. İstanbul'da bunlar nereden temin edilir acaba? Pazarda görüyorum bu şekilde kabuklu, ancak körpe olmuyorlar :)

MUTFAKISTAN dedi ki...

OHH NE GUZEL GORUNUYOR
AFIYET OLSUN SIZE
SEVGILER

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Şeyma, geldiğin için teşekkürler..pzarların dışında büyük marketlerde bulunuyor ama biraz fiatı pahalı olabilir,, bir iki defaya mahsus alınabilir bence.

Mutfakistan, teşekkürler canım.. görüşmek üzere sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı