19 Nisan 2010 Pazartesi
- 19 Nisan 2010 Pazartesi
- 05 - Zeytinyağlılar
- 15 yorum
Markettin alışveriş yaparken yumuşacık ve tam sarmalık lahana bulunca mevsimi geçmeden zeytinyağlı lahana sarması yapmak istedim ve hemen tarttırıp alışveriş sepetine koydum.. Lahananın kök kısmını bıçakla temizleyip öylece sığabileceği bir tencereye oturttum ve üzerine yarıya kadar sıcak su boca ettim Haşlanan lahanayı delikli kepçe yardımı ile alıp soğuk suya oradan süzgece süzülecek şekilde ters olarak aldım iyice süzülmesini bekledim.. Dış yaprakları ile iki sıra olabilecek kadar sarmamı yaptım ama geriye kaln o körpecik yapraklar bir türlü sarılmıyor kırt kırt kırılıyorladı. Bende daha fazla heba etmemek için daha önce yine bloglardan aklımda kaldığı kadarıyla bu tarifi uygulamak istedim Bence gayet lezzetli ve bir o kadar da görselliği olan hoş bir sunum oldu.. hem lahanayı değerlendirmiş oldum hemde lahananın farklı bir sunumunu denemiş oldum. Buyurun tarifi..
Malzemeler:
1 adet küçük körpe lahana
İç malzemesi (Sarma içi gibi hazırlanır)
Zeytinyağı
Tuz, su
Hazırlanışı:
Haşlanan lahanayı içi oyuk kısmı üste gelecek şekilde pişirilecek bir tencereye koyun . iç kısmına karabiber tuz karışımını elinizle sürün ve bu kısma iç harcı gevşek bir şekide doldurun. Üzerini yine haşlanmış lahana yaprakları ile kapatın ve biraz zeytinyağı gezdirin Dağılmaması için bir tabak kapatıp orta ısıda yumuşayana kadar pişirin . ılınınca yine bir tencere kapağı yardımıyla servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın..dilerseniz Üzerine sumak serpiştirin.. Afiyet olsun.
Not:
Bu tarifi uygularken lahana katmanlarının çok kalın olmamasına dikkat edilmeli, ne çok kalın ne çok ince olmalıdır.
Tamamının haşlandığından emin olunmalıdır.
lahana kubbesi için yemek tabağı çapında olan bir lahana topu daha uygun olur..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
Çok değişik ve çok lezziz görünüyor .Eline sağlık canım
nefis olmuş ellerinize sağlık
nefis olmuş ellerinize sağlık
Cok leziz ve farkli olmus.ellerine saglik,Sewgiler...
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar..gerçekten bizde beğendik..
Canımm çok hoş bir görüntüsü var yemeğin. Ellerine sağlık.
canım değerli yorumların için teşekkür ediyorum.bu arada sana istediğin rengte pastayı seve seve yaparım:)
Tarifinde çok güzel.Bu yemeği başka bir şekilde yapmak istersen.Lahanaları yine aynı şekilde haşlayıp kalanlarını yufka yaprağı gibi fırın tepsisine yay kıymalı dolma içi hazırla arasına bunlarıda koy.üstünüde yine lahana yapraklarıyla kapa beşemal sos hazırla en üstüne kaşar rendesi koy fırına ver.Harika oluyor.Altarnatif bir lezzet.Sevgiyle kal....
ooo süper bir uygulama.. çok şık ve çok lezzetli gözüküyor.
Sevgiler
Müge
Misket limonu,
Yemek bahane, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Sevgili özlem, Bir dahaki sefer tarifini dikkate alacağım, çünkü bazen lahananın sarımlık olmadığı da oluyor ki senin tarifin bu durumda uygulamak daha mantıklı.. teşkkürler..
merhaba şükran hanım,
blogcu arkadaşları gezerken blogunuzu gördüm ziyaretinize geldim güzel tariflerinizi görmeden gidemedim ellerinize sağlık komşum urfadan selamlar sevgiler.
Blogunu çok beğendim ve hele lahana ile yapılan tarif harikaydı,teşekkürler.Tabakları asınca resimlerini blogunda görürüz inşallah,sevgiler
Teşekkürler nane kokusu, bu arada taze nane kokusuna bayılırım.. Benden de Urfaya selam ve sevg,iler. inşallah oraları bir gün gelir gezeriz..
Neri, çok sağol canım uğradığın için Tabakları yerleştirdiğimde resimlemeye çalışacağım .. sevgiler canım.
GERÇEKTEN ÇOK HOŞ FİKİR..BEN DE DENEMELİYİM.ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLER...
aaaa ne kadar güzel olmuş canım eline sağlık ilk açınca börek sandım ne yalan söliim:) süper olmuş denemek lazım lahana bulursak tabii:)
sevgiler
Şeker perisi çok teşekkürler canım, Görüşmek üzere..
Yorum Gönder